RC Zwolle verslaat als eerste kampioen

| 31-01-2012

De heren van Rugby Club Zwolle hebben afgelopen zondag de laatste wedstrijd van dit seizoen weten te winnen van de kampioen Groninger Studenten Rugby Club (GSRC). In een gelijkopgaande wedstrijd was Zwolle uiteindelijk met 15-10 te sterk voor de Groningers. Met deze overwinning bracht Zwolle de kampioenen de eerste nederlaag van het seizoen toe.

Vorige week wonnen de Zwollenaren van Big Bulls, waardoor de Groninger studenten het kampioenschap al konden vieren. Zwolle had de intentie om het moeilijke seizoen in ieder geval goed af te sluiten, het liefst met een overwinning op de kampioen. De wedstrijd was vanaf het begin fel en snel. Dit resulteerde in een aantal snelle breaks van de bezoekers, maar de Zwolse verdediging hield knap stand. Zwolle was sterker in de scrums en de line-outs, maar kon ook de score niet openen. Uiteindelijk waren het de Groningers die de eerste try drukten, maar omdat de conversie werd gemist bleef de achterstand beperkt tot vijf punten.

In het verloop van de wedstrijd werden de Zwolse rugbyers steeds sterker. De haast verdween uit het spel van de Zwollenaren en uiteindelijk kon Thieu Heuijermans de eerste Zwolse try drukken. De daaropvolgende conversie werd geraakt, waardoor Zwolle een 7-5 voorsprong nam. Na rust kwamen de studenten alweer snel langszij, maar toch wisten de Zwollenaren de winst naar zich toe te trekken. Een aantal penalty’s zorgde voor meer druk op de Groningers en uiteindelijk kon Manus Wolters doorbreken door de verdedigingslinie. Try, vijf punten en een 15-10 voorsprong voor de Zwollenaren.

GSRC drong nog aan en kwam nog een aantal keer dichtbij een try, maar na tachtig minuten rugby bleven de punten uiteindelijk toch in Zwolle. Door dit verlies hebben de Groningse studenten voor het eerst dit seizoen een nederlaag moeten incasseren. Voor RC Zwolle zit de competitie erop. Op dit moment staan de rugbyers op een keurige vijfde plaats, maar de concurrentie speelt nog wel een aantal wedstrijden. Op 18 maart begint RC Zwolle aan de nationale bekercompetitie.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws