RC Zwolle verliest van hekkensluiter

| 13-12-2011

De heren van Rugby Club Zwolle hebben afgelopen zondag een verassende nederlaag geleden. Werden er de laatste weken tweede goede wedstrijden gespeeld tegen subtoppers, zondag ging het tegen hekkensluiter Dragons uit Hengelo compleet mis. De Zwolse rugbyers verloren uiteindelijk met 17-10.

De opdracht van de captain voor de wedstrijd was duidelijk. Veel try’s maken en de punten mee terug naar Zwolle nemen. De Zwollenaren waren voor de wedstrijd favoriet, maar gingen uiteindelijk toch de bietenbrug op. Vooral aanvallend was de ploeg niet bij machte om het Dragons moeilijk te maken. De eerste twintig minuten waren overduidelijk voor de tegenstander uit Hengelo, die verreweg het meeste balbezit had. Zwolle kwam er niet aan te pas en liet zich verdedigend een aantal keer verrassen, waardoor het bij de rust tegen een 17-5 achterstand aan keek.

Na de rust werd er door de Zwollenaren enigszins orde op zaken gesteld. De duels werden harder aangegaan en het meeste balbezit was voor de ploeg uit Zwolle. Dragons stond verdedigend zeer sterk, maar kon aanvallend niets meer brengen. Zwolle kon het balbezit niet omzetten in veel punten, waardoor de ploeg uiteindelijk de punten moest laten aan Dragons. Na een slotoffensief eindigde de wedstrijd in 17-10, een teleurstellend resultaat.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws