RC Zwolle speelt Phoenix helemaal zoek

| 25-10-2011

De hoofdmacht van Rugby Club Zwolle heeft zondag een monsterzege geboekt op Phoenix. De Zwollenaren hadden wat recht te zetten na de verloren partij van een week eerder in Enschede. En helaas voor de mannen uit Delfzijl fungeerden zij als rode lap voor de briesende mannen van RC Zwolle. Na tachtig minuten konden ze zonder punten terug naar huis. Eindstand: 90-0.

Tijdens de eerste helft werd er door beide partijen bij vlagen heel goed gespeeld. Het was echter Phoenix dat hun verdedigende kwaliteiten moest laten zien. Want de Zwollenaren waren met goed aanvalsspel veel tijd op de helft van Phoenix. Met goed fasespel door de voorwaartsen kon de ruimte in het aanvalsspel van de backs worden gezocht. Dat resulteerde in mooie try’s van wing Wessel Achterberg. Manus Wolters en Jeroen van Rooij drukten ook hun stempel op de wedstrijd door de bal achter de tryline te drukken. Door het stevige verdedigen van Phoenix bleef de score in de eerste helft beperkt tot vier try’s, maar dat stilde de honger van de Blauwvingers niet.

De tweede helft er was voor de aanwezige Zwolse supporters één om van te smullen. Maar liefst tien keer mochten de handen op elkaar. Alle spelets stonden bijna veertig minuten lang op de helft van Phoenix. En het werd een helft met mooi uitgevoerde moves van de backs, sidesteps van voorwaartsen en een kick met chase door prop Rene Tonn. Dit alles maakte het een aantrekkelijke helft voor de mensen aan de zijlijn. De try’s werden gescoord door Thijs Jansen, Bas van Rooij, Jeroen van Rooij, Stefan Beroeatwarin, Jos Ottens en Thieu Heuijermans. Daan van Rooijen maakte de score compleet door tien van de veertien conversies raak te schieten. Man of the match was Manus Wolters.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws