RC Zwolle sluit rugbyseizoen goed af

| 20-06-2012

De rugbyers van Rugby Club Zwolle hebben afgelopen weekend het seizoen traditiegetrouw afgesloten met het Beach Rugby Festival op Ameland. Meer dan honderd teams en rond de duizend rugbyers streden op het strand bij Nes om de laatste eer. Zwolle had dit jaar vier teams ingeschreven, twee herenteams en twee damesteams. Het eerste herenteam leverde een topprestatie door het toernooi op plek drie te eindigen.

© Daniëlle van Eerden

Rugby Club Zwolle liet zich op het eiland van haar beste kant zien. De Zwolse vereniging was met ruim zestig rugbyers present. De aangename temperatuur maakte het plaatje compleet. En snel werd duidelijk dat RC Zwolle een hechte club is, want er werden wat meters afgelegd over het strand bij Nes om elkaar te supporten. Met resultaat! Alle teams stegen boven zichzelf uit. Dat zorgde voor een heerlijke sfeer. De hoofdmacht van Zwolle wist zich zelfs te plaatsen voor de finalepoule met daarin sterke ploegen: The Dukes, Kwaggas (SA), Tilburg, Randuba, Eindhoven, USRS en een Italiaans team. Het werd daardoor een zware zondag voor het eerste herenteam, maar de uiteindelijke derde plaats was fantastisch.

Op de andere velden streden ook de andere Blauwvingers om de Zwolse eer hoog te houden. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld was de conclusie duidelijk: RC Zwolle heeft een stempel gedrukt op editie van 2012. De damesteams werden negende en achttiende en ook het tweede herenteam eindigde keurig in de middenmoot. Klik hier voor meer foto's van Daniëlle van Eerden.

© Daniëlle van Eerden
Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws