RC Zwolle in stijl naar het kampioenschap

| 07-03-2016

Het herenteam van Rugbyclub Zwolle heeft zich zondag gekroond tot kampioen van de derde klasse Noordoost. De ploeg was al het gehele seizoen niet te verslaan en vier wedstrijden voor het einde kon de titel worden bemachtigd. In een onderonsje met de Groninger studenten lieten de Zwolse rugbyers er geen twijfel over bestaan: een dikke 79-0 overwinning was ruim voldoende. “Het is flink laat geworden”, lacht bestuurslid Jaap Fris een dag later.

© Annet van Raalten

Het kampioenschap in de derde klasse Noordoost werd zondag in stijl over de streep getrokken. Vooraf waren de rugbyers nog allerminst zeker van een feestje, want nummer twee Groninger Studenten was een ploeg om rekening mee te houden. Het bleek in de praktijk wel even anders, aangezien de bezoekers met te weinig spelers naar Zwolle kwamen. Zodoende werd de Groningse formatie aangevuld met wat Zwollenaren, waardoor de titel geen moment in gevaar kwam. Een 79-0 overwinning, dat kan niet duidelijker. ‘”Het was wel even jammer, want vooraf waren we er eigenlijk al wel zeker van”, zegt Fris, die er echter niet minder blij om is. “Ook al was Groningen voltallig geweest, dan nog hadden wij gewonnen. Misschien niet zo dik, maar we speelden gewoon goed.”

De dikke overwinning werd gevolgd door een groots feest in het clubhuis. Het bestuur gooide er een vaatje bier tegenaan, om zo de jubelstemming nog maar eens te vergroten. “Het was echt heel erg leuk. Het clubhuis was goed vol, de Groninger Studenten bleven ook nog lang hangen. We hebben het even goed gevierd”, roept Fris. Maar het kampioenschap is geweest, een dag later gaat de knop van de Zwollenaren al om. In april en mei wacht de strijd om de beker. “We spelen in een toernooi met de derde- en vierde klasse en daarin zijn wij als eerste geplaatst. In tien jaar tijd zijn we drie keer kampioen geworden, maar de beker hebben we nog nooit gewonnen. We gaan nu voor 'de dubbel., Het zou de kers op de taart zijn.”

Rugby Club Zwolle, Rugby


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws