Rallyteam sluit seizoen succesvol af

| 10-11-2010

Het Deltion Rallyteam heeft het seizoen goed afgesloten bij de Conrad Euregio Rally in Hengelo. De equipe Bolhaar/Kamphuis wist de tweede plek te bemachtigen, achter de kersverse Nederlands kampioen Eric van Loon en zijn navigator Harmen Scholtalbers. De equipe Bloemendaal/Wissink kwam na een voorspoedige start, tijdens de vierde proef van de eerste dag, in een slootje terecht. Met de nodige vertraging wisten ze uiteindelijk toch de tweede plaats in de klasse te behalen.

Eric Bolhaar en zijn vaste navigator Gert Kamphuis hebben, met de goede resultaten in Hengelo, de derde plek in het algemeen klassement weten te behouden. “We zijn ontzettend trots. Iedereen heeft hier hard voor gewerkt”, aldus de opgeluchte Bolhaar. Bloemendaal en Wissink begonnen de door regen en modder spekgladde wedstrijd voortvarend. Ze stonden zelfs zestiende in het algemeen klassement en hadden een ruime voorsprong opgebouwd ten opzichte van de andere Nissans. Bij proef vier kwamen ze echter direct na de start al in de problemen. “Ik heb een fractie te ver naar buiten gestuurd en kwam een banddikte in de berm terecht. Die was zo extreem zacht dat de zware Nissan direct weggleed in het naastgelegen slootje”, aldus Bloemendaal.

Ondanks de pech hebben de heren toch de tweede plek weten te bemachtigen. In het algemeen klassement van de rijders is Bloemendaal derde geworden en Wissink zelfs tweede. “We vonden het geweldig om deel te mogen nemen aan de 350Z Challenge. Een erg prettige sfeer, uitstekend georganiseerd en natuurlijk een prachtige auto. We waarderen het enorm dat we deze kans hebben gekregen en deel uit kunnen maken van een fijn team”, aldus Bloemendaal en Wissink.

Het Deltion Rallyteam bestaat naast de rijders en navigatoren uit een serviceteam met studenten en leraren van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap, Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek van het Deltion College. “We kunnen terugkijken op een enerverend, succesvol en leerzaam seizoen”, aldus Imo Hundertmark, projectleider van het Deltion Rallyteam.

De komende maanden gaat het team zich richten op een professionaliseringsslag. “We zijn bezig met het oprichten van een multidisciplinair leerbedrijf. Dit betekent dat niet alleen studenten van de afdeling Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek betrokken worden bij het rallyteam, maar ook studenten van andere opleidingen. Te denken valt aan de opleidingen Beveiliging en Horeca”, stelt Klaas Bakker, opleidingsmanager team Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek. Kijk voor meer informatie op www.deltion.nl/rallyteam.

Deltion Rallyteam, Rally

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws