Rallyteam met drie auto’s aan de start

| 16-06-2011

Het Deltion Rallyteam verschijnt komend weekend met drie rallyauto’s aan de start van de Autosoft Vechtdal Rallysprint in en nabij Hardenberg. Naast de Skoda Fabia World Rally Car en de Nissan 350Z komt het Zwolse team in actie met een Daewoo Kalos.

De Daewoo Kalos wordt na twee jaar weer ingezet en bestuurd door Kevin Kooijman en zijn vaste navigator Hans van Goor. Eric Bolhaar en Gert Kamphuis verschijnen zoals gebruikelijk met de Skoda Fabia World Rally Car (WRC) aan de start. Het duo is helemaal klaar voor het eendaagse evenement. Bolhaar: “Het gaat bij de Vechtdal Rallysprint niet om winnen, maar om het vasthouden van het ritme. De Vechtdal Rallysprint telt namelijk niet voor het klassement.” Ook de andere equipe, bestaande uit Dick Bloemendaal en Arjan Wissink, is in Hardenberg van de partij. De Nissan 350Z verschijnt voor het eerst aan de start van de Vechtdal Rallysprint. Bloemendaal: “Ondanks dat de Vechtdal Sprint de kortste wedstrijd op onze kalender is, kijken we er erg naar uit. We hebben het volste vertrouwen in de auto en denken dat de proeven erg geschikt zijn voor de snelle 350Z.”

De drie rallyauto’s worden voorafgaand, tijdens en na afloop van de rally onderhouden door studenten uit de Deltion Rallysportklas. In deze klas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigen. Bij het onderhouden van de auto’s krijgen ze ondersteuning van een groep studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap. De studenten hebben de afgelopen weken keihard gewerkt om de drie auto’s gereed te maken voor de Vechtdal Rallysprint, die zaterdag 18 juni plaats heeft in en nabij Hardenberg. De rally bestaat uit acht proeven van in totaal ruim 200 kilometer. Het serviceterrein bevindt zich op de parkeerplaats van Evenementenhal Hardenberg, Energieweg 2 in Hardenberg.

Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws