Rallyteam klaar voor laatste wedstrijd

| 04-11-2010

Het Deltion Rallyteam verschijnt zaterdag 6 en zondag 7 november aan de start van de Conrad Euregio Rally. Deze rally vindt jaarlijks in en nabij Hengelo plaats. De equipes Bolhaar & Kamphuis en Bloemendaal & Wissink en de studenten en leraren van het Zwolse Deltion College zijn klaar voor de laatste wedstrijd van het seizoen.

Rijder Eric Bolhaar en zijn vaste navigator Gert Kamphuis staan derde in het algemeen klassement. Ook dit weekend verschijnen de heren weer aan de start in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car (WRC). Tijdens de vorige twee rally’s (Hellendoorn en St. Vith) hebben ze goed gepresteerd. “We gaan er vanuit dat we de stijgende lijn voort weten te zetten. Vorig jaar hebben we met de Nissan 350Z gewonnen, maar dat zal dit jaar vrijwel onmogelijk zijn”, aldus Bolhaar.

Dick Bloemendaal en Arjan Wissink staan derde in de Nissan 350Z Challenge, de merkencup van de Nissan. De heren willen het seizoen waardig afsluiten. “We willen voorin proberen te eindigen, al kan er natuurlijk altijd iets onverwachts gebeuren. Niet alleen de techniek kan roet in het eten gooien, ook de verraderlijke proeven rond Hengelo. In Hellendoorn en St. Vith zijn we tweede geëindigd, dus we hebben goede hoop. We proberen er aankomend weekend nog een schepje bovenop te doen en gaan de laatste wedstrijd van het seizoen voor de hoogste trede van het podium”, aldus Bloemendaal.

Samen met de andere deelnemende equipes moet het Deltion Rallyteam in twee etappes 370 kilometer afleggen, met veertien klassementsproeven en een totale lengte op snelheid van 160 kilometer. De Conrad Euregio Rally vindt plaats op 6 en 7 november in en nabij Hengelo. De wedstrijd start zaterdag om 14.50 uur op het parkeerterrein van Thales in Hengelo. De winnaar wordt zondag rond 16.15 uur over de finish verwacht. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam.

Deltion Rallyteam, Rally

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws