Rallyteam klaar ondanks lastige preparatie

| 01-06-2012

Het Deltion Rallyteam verschijnt dit weekend met twee auto’s aan de start van de jaarlijkse ELE Rally in en nabij Helmond. Studenten uit de Deltion Autosportklas verzorgen zoals gebruikelijk het onderhoud van de rallyauto’s. De preparatie van de Nissan 350Z, net als de Skoda Fabia WRC aanwezig in Helmond, verliep niet zo soepel.

Tijdens de Rally Sulingerland hebben Kevin Kooijman en Hans van Goor een flinke jump met de Nissan gemaakt, waardoor de dempers tijdens de daaropvolgende Vechtdal Rally niet meer optimaal werkten. Studenten uit de Deltion Autosportklas hebben ervoor gekozen om de dempers geheel te reviseren. Maar daarbij bleef het niet, want er moest ook een lastige storing worden opgelost. Dankzij de hulp van een technisch specialist van XLR8 Engineering is de oorzaak achterhaald en het probleem opgelost. Deltion is helemaal klaar voor de strijd in Helmond.

De Skoda Fabia World Rally Car (WRC) is bij Wevers Sport in Markelo geprepareerd voor de ELE Rally. Drie studenten uit de speciale autosportklas lopen stage bij Wevers Sport en verzorgen samen met de specialisten van Wevers het onderhoud van de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde WRC. De WRC wordt zoals gebruikelijk bestuurd door Eric Bolhaar en zijn vaste navigator Gert Kamphuis.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws