Ralf Rienks sporttalent van het jaar 2015

| 23-01-2016

Ralf Rieks heeft zaterdag tijdens de vijfde editie van het SportGala Zwolle de prijs voor sporttalent van het jaar in ontvangst genomen. De 18-jarige roeier nam het in de race om de Laurus-sportprijs op tegen Luuk Peters en Bart Horstman, die hij uiteindelijk achter zich wist te laten. Thomas van der Staak van het Centre for Sports & Education overhandigde hem de bijbehorende bokaal.

De uitslag werd door het volop aanwezige publiek met een luid applaus begroet. Thomas van der Staak haalde de naam uit de gouden envelop en dat zorgde bij de winnaar voor een grote glimlach. Hij besteeg het podium met trots. “Dit is een mooi moment, fantastisch. Tot nu toe gaat het goed en ik hoop dat dit het begin is van een mooie loopbaan. Komend jaar ben ik geen junior meer, maar ga ik naar de categorie onder 23. Wellicht is daar ook wel wat te halen, we gaan het zien”, vertelt Rienks na het in ontvangst nemen van de prijs.

Roeier Ralf Rienks kan terugkijken op een zeer geslaagd 2015. Het eerste mooie moment diende zich aan op 24 mei. In het Tsjechische Raĉice maakte Rienks voor het Europees Kampioenschap deel uit van de ‘Holland Junioren Acht’. Met die boot bemachtigde hij een zilveren medaille. Het bleek de opmaat naar een nog succesvoller tweede deel van het jaar, met als hoogtepunt het wereldkampioenschap voor junioren in Rio de Janeiro. Na de eerste dag van het WK leek de Nederlandse boot helemaal afgeschreven voor de prijzen, maar via de herkansing belandde Rienks en zijn collega’s alsnog in de finale. Het had een wereldtitel tot gevolg.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Roeien, Landstede Sportcentrum, SportGala Zwolle, Ralf Rienks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws