Pupillen en aspiranten Blue Hawks winnen

| 14-05-2012

Met uitstekende heuveloptredens hebben de pitchers Stijn Bruins Slot en Jeandro Tromp het pupillenteam van Blue Hawks naar twee belangrijke overwinningen tegen Bedrocks geleid. De twee werden aanvallend door hun ploeg ondersteund met elf hits, waaronder homeruns van Rik Brinkhuis en Jeandro zelf. Het leverde twee ruime zeges op tegen de nummer drie uit het klassement: 12-1 en 13-1.

Iets later op de dag boekte de aspirantenploeg van Blue Hawks een belangrijke overwinning op WHSC, de nummer drie van het klassement. Het Zwolse team ondernam daarvoor de reis van anderhalf uur naar het Groningse Winschoten. En vanwege afwezigheid van twee goede slagmannen was het team best gespannen. Om die reden was de selectie aangevuld met de talentvolle honkballers Stijn Bruins Slot en Jeandro Tromp uit het pupillenteam. Bij aankomst op het veld in Winschoten leken de tegenstanders in de ogen van de spelers van Blue Hawks wel reuzen! De gemiddelde lengte was zeker 1.75 meter. Toch lieten de Zwolse honkballers zich niet van de wijs brengen.

In de eerste inning kon de startend werper van WHSC de slagzone van de kleinere spelers niet vinden. Door veel vrije lopen en doorgeschoten ballen kwam Blue Hawks al snel op voorsprong. Uiteindelijk kregen alleen de powerhitters Thomas Barneveld en Jens Egbertsen de bal het verre veld in. Stijn Willems en Noud Freriks sloegen infield-hits. Aan het eind van de eerste inning stond het zodoende 4-10 voor Blue Hawks. Uiteindelijk werden drie innings vol gemaakt. Alle spelers van Blue Hawks scoorden dit duel minimaal één punt. Door goed veldwerk van het gehele team en goed en degelijk pitch- en catchwerk van Thomas en Jens verliet Blue Hawks het veld met een ruime overwinning: 8-16.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws