Pupillen Blue Hawks revancheren zich

| 04-07-2010

Het pupillenteam van de Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks heeft zich opnieuw ontpopt tot reuzendoder. Nadat eerder al tweemaal de nummer drie uit het klassement werd verslagen, moest zaterdag de nummer twee er aan geloven. Een week na het onnodige verlies tegen de nummer zeven revancheerden de Zwolse pupillen zich op eigen veld met een 9-5 overwinning op Robur ‘58.

Pitcher Jeandro Tromp gooide namens Blue Hawks de complete wedstrijd, die maar liefst vijf innings duurde. De Zwolse formatie kwam gelijk in de eerste inning al op voorsprong. Natuurlijk dankzij Bas Wiers, momenteel veruit de beste slagman van Blue Hawks. Hij sloeg de bal weg voor drie honken en kon even later de score openen op een hit van Krijn van Beers, die eveneens zeer productief is de laatste wedstrijden. Uiteindelijk scoorde Blue Hawks viermaal, onder meer door een gewaagde steal van de thuisplaat. Een inning later was die voorsprong al opgelopen tot 8-1.

Robur ‘58 gaf echter niet op en probeerde met een nieuwe pitcher de inhaalrace in te zetten. De Apeldoornse reliever stond in het restant van het duel nog maar één punt toe, terwijl zijn slagploeg de achterstand verkleinde. Via runs in de derde en vierde inning werd het 9-3. In de vijfde en laatste inning maakten de bezoekers het zelfs nog even spannend. Na twee vrije lopen sloeg Robur ‘58 de zesde honkslag en werd de achterstand zelfs verkleind tot 9-5. Met twee man uit maakte de Zwolse catcher Rik Brinkhuis met een knappe veldactie echter tijdig een einde aan de wedstrijd.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws