Pupillen Blue Hawks kunnen titel ruiken

| 22-07-2012

Het pupillenteam van Blue Hawks is nog slechts één overwinning verwijderd van de titel in de tweede klasse. De Zwolse titelverdediger versloeg zaterdag in Almelo Uitsmijters ‘55 met twee shut-outs (0-5 en 0-15) om het kampioenschap binnen handbereik te krijgen. Blue Hawks heeft aan één overwinning in de laatste twee wedstrijden op zaterdag 25 augustus voldoende om de titel te prolongeren.

Blue Hawks begon het seizoen ijzersterk. Van de eerste dertien wedstrijden werden er twaalf gewonnen. Begin juni werd er echter verloren van WSB en speelde de Zwolse ploeg gelijk tegen Arnhem Rhinos, waardoor het sterke team van Tex Town Tigers de leiding in het klassement over kon nemen. Daarmee leek de Zwolse ploeg het kampioenschap te verspelen. Maar via een onwaarschijnlijke eindsprint heeft de Zwolse ploeg alsnog de eerste plaats overgenomen en het kampioenschap in zicht gekregen. Maar liefst negen wedstrijden op rij wisten de jonge honkballers te winnen. En in die reeks werd ook Tex Town Tigers tweemaal geklopt.

Tegen Uitsmijters werd de serie overwinningen verlengd met nummers tien en elf. In Almelo kwamen de twee zeges geen enkel moment in gevaar. In de eerste wedstrijd had Blue Hawks nog enige moeite met de snelheid van de Almelose pitcher. De werper van Uitsmijters ‘55 kwam uiteindelijk tot vijf keer drie slag. Maar onder leiding van Jeandro Tromp en Jaimy Boel wist de Zwolse ploeg de winst alsnog naar zich toe te trekken.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws