Pupillen Blue Hawks keihard onderuit

| 07-06-2010

Na de wedstrijden tegen Tex Town Tigers, Robur ‘58 en Giants dachten de pupillen van Blue Hawks de sterkste tegenstanders wel te hebben gehad. Maar de Zwolse ploeg had geen rekening gehouden met Bedrocks uit Emmen. De outsider in de competitie is bezig aan een sterke reeks van vijf opeenvolgende overwinningen en gaf ook Blue Hawks zaterdag het nakijken: 6-15.

De wedstrijd kende een curieuze start. Voor Bedrocks sloeg de openingsslagman de allereerste bal van het duel direct voor een solohomerun diep het midveld in. Gelukkig voor Blue Hawks begon ook Bas Wiers ijzersterk. Hij sloeg de eerste bal voor vier honken het midveld in. Uiteindelijk sloten Blue Hawks en Bedrocks de eerste inning af met een 3-3 gelijke stand. Daar bleven de gelijkenissen tussen beide teams ook wel bij. In de tweede inning gaven de honkballers uit Emmen flink gas, met veel machtsvertoon. Maar liefst veertien honkslagen werden dit duel op de pitchers Stijn Bruins Slot en Jeandro Tromp geslagen. Daarvan waren er twee goed voor drie honken en er zaten vier homeruns bij.

Zodoende scoorde Bedrocks vijf runs in de tweede, vier in de derde en drie in de vierde inning. Wat dat betreft begon Blue Hawks verdedigend steeds beter te spelen. Het hoogtepunt voor Blue Hawks was het dubbelspel van korte stop Jeandro na een vangbal in de eerste inning. Aanvallend probeerde Blue Hawks het verschil minimaal te houden, maar op de lastige pitches van de tegenstander lukte dat nauwelijks. Alleen Bas was succesvol. Hij sloeg na zijn solohomerun in de eerste inning nog eens honkslagen in de tweede en derde inning. Uiteindelijk scoorde Blue Hawks driemaal in de eerste en driemaal in de vierde inning om de eindstand op 6-15 te bepalen.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws