Pupillen Blue Hawks glansrijk kampioen

| 25-08-2012

Met overmacht heeft het pupillenteam van Blue Hawks haar titel in de tweede klasse geprolongeerd. In het laatste en beslissende speelweekeinde voor de Zwolse ploeg werd WSB met 11-2 en 15-0 verslagen. Blue Hawks is daarmee niet meer in te halen door de concurrentie. Voor Blue Hawks is het al het vijfde pupillenkampioenschap in de laatste zeven jaar.

Blue Hawks legde voor de zomerstop al de basis voor het kampioenschap. In de eerste 26 wedstrijden werd slechts twee keer verloren. Nummer twee Tex Town Tigers werd driemaal verslagen, waaronder twee keer op zaterdag 30 juni. Met die dubbele zege kwam het kampioenschap voor de Zwolse pupillen heel dichtbij. Blue Hawks maakte hierna geen fout meer en kreeg zodoende in de eerste wedstrijd na de zomerstop de kans het kampioenschap te bezegelen. Daarvoor moest één van de twee wedstrijden tegen WSB in winst worden omgezet. Eerder dit seizoen werd nog wel verloren van de ploeg uit Apeldoorn. In de twee wedstrijden in Zwolle was WSB geen enkele keer bij machte om het Blue Hawks lastig te maken.

In de eerste inning van de eerste wedstrijd scoorde Blue Hawks zaterdag al direct zeven punten door onder meer een tweehonkslag van Jaimy Boel en een hit van Renick Weert. Die achterstand kon WSB niet meer goed maken. Met behulp van vijf knappe veldacties, waaronder een dubbelspel van eerste honkman Sven Brinkhuis, werd WSB in de eerste twee innings op nul punten gehouden. Pas nadat Blue Hawks in de tweede inning de voorsprong had uitgebreid tot 11-0, kon WSB de eerste punten scoren. Pitcher Stijn Bruins Slot zag na een honkslag en enkele vrije lopen twee tegenstanders de thuisplaat passeren. Met zijn derde strike-out van deze wedstrijd gooide Stijn hierna de wedstrijd uit en kon het feest op het veld losbarsten.

Ook na het feestje bleef de scherpte bij de Zwolse ploeg aanwezig. In het tweede duel werd zelfs een shut-out geboekt. Pitcher Jeandro Tromp kreeg in twee innings alleen één loper op de honken na vier wijd. Zelf scoorde Blue Hawks al negen punten in de eerste inning, waarna de eindstand in de tweede wedstrijd op 15-0 werd bepaald. Jeandro sloeg dit duel een grandslam-homerun en een tweehonkslag.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws