Promotie PEC-vrouwen naar eerste divisie

| 16-09-2013

De vrouwenploeg van atletiekvereniging PEC 1910 heeft zondag promotie naar de eerste divisie afgedwongen. Op eigen bodem moest PEC 1910 tot het uiterste gaan. Het laatste onderdeel de vier keer 400 meter was uiteindelijk beslissend. “Dat het op het laatste onderdeel moest aankomen was werkelijk fenomenaal”, zegt trainer Ronald Huethorst. “Teamspirit van de bovenste plank. Verenigingsgevoel met een gouden randje.”

De Zwolse formatie stond voorafgaand aan het finale-onderdeel, de vier keer 400 meter, op de zesde plek en wist dus dat het nog een ploeg moest passeren voor promotie. De loopsters moesten zien af te rekenen met de loopsters van het Rotterdamse PAC en dat werd een zenuwslopende strijd. Na het werk van Atke Visser en Zoe Francken lag PEC 1910 zo’n tien meter achter op de grote concurrent. Vervolgens kwam Paulien Plat in actie en zij passeerde de derde loopster van PAC. Tot slot kreeg Marit Redeker de taak om op de laatste 400 meter de voorsprong vast te houden en daar slaagde zij in. De Zwolse ploeg steeg daardoor een positie op de ranglijst en promoveerde naar de eerste divisie.

Eerder op de dag waren Femke Hollander en Femke Oude Ophuis al zeer waardevol voor de vrouwenploeg van PEC 1910. Hollander won het onderdeel kogelslingeren en Oude Ophuis zegevierde met een nieuw clubrecord bij het speerwerpen. Met 50 meter en 85 centimeter gooide zij de speer ruim twee meter verder dan Mandy van der Meer. De mannenploeg van atletiekvereniging PEC 1910 kwam niet in actie. De heren wisten zich in het voorseizoen niet te plaatsen voor de promotie- en degradatiewedstrijd en starten volgend jaar weer in de derde divisie.Atletiek, PEC 1910, Femke Hollander, Paulien Plat, Marit Redeker, Femke Oude Ophuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws