Promotie nog mogelijk voor PEC-mannen

| 07-06-2010

De voorsprong die de mannenploeg van atletiekvereniging PEC dit seizoen in de eerste divisie had opgebouwd, is zondag bij de derde en tevens laatste competitieronde in Lisse geen moment meer in gevaar gekomen. In september staat promotie op het spel, als PEC met enkele divisiegenoten uitkomt tegen drie ploegen uit de eredivisie.

De vrouwen hadden ook nog zicht op het toetje, maar zij werden bij het laatste hoofdgerecht afgeserveerd. “Het mannenteam heeft een aardige basis, die finaleplaats is geheel terecht”, aldus ploegleider Martin Simons. “Bij de vrouwen valt de score niet tegen, maar door blessures was de bezetting dit jaar gewoon te summier. Verder teerden we voor het grootste gedeelte op jonge meisjes. Dat biedt echter wel hoop voor de toekomst. Als deze groep bij elkaar blijft, gaan we leuke jaren tegemoet!”

De uit Sierra Leone afkomstige sprinter Solomon Bockarie is na een periode van afwezigheid weer een paar maanden in training. In die korte tijd won hij tien kilo aan spiermassa. De fysieke winst betaalde zich in Lisse uit in twee snelste seizoenstijden: 10,95 seconden op de 100 meter en 22,12 seconden op de 200 meter (twee keer tweede). “It’s coming”, glunderde de nieuwe aanwinst van PEC.

Met 45.81 meter scoorde ook discuswerper Tom van der Haar een tweede plaats. Hij verwierf er een top-10 klassering mee op de seizoensranglijst. De enige training die Tom nog ondergaat, is het vullen van de schappen in de supermarkt van zijn vader. “Houden zo…”, grapt Martin. In de tijd dat Tom de discus met regelmaat ter hand nam, was zo'n afstand een utopie. Met een slingerworp van 47.38 meter boekte Femke Hollander de enige dagzege bij de vrouwen. Ook Maureen Rots sprokkelde veel punten bij elkaar. Ze prikte haar speer na een vlucht van 33.37 meter in het veld (derde). Verder kromde ze zich bij het hoogspringen over 1.65 meter (tweede).

Atletiek, PEC 1910

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws