Prinses doet aftrap van Zwolse flashmob

| 21-02-2011

Eileuver- en Stadsjeugdprinses van Sassendonk, Prinses Janou I, verzorgt op vrijdag 4 maart de aftrap van een heuse Zwolse flashmob. Samen met haar Adjudanten Lotte en Demi wil Janou aandacht vragen voor het zetten van de jeugdpaal met het jeugdnest, de residentie van het Sassendonkse kindercarnaval. Met het zetten van het ‘Nest’ op de Grote Markt wordt traditioneel het carnavalsweekend ingeluid.

Nog nooit van het fenomeen flashmob gehoord? Dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar het in korte periode zeer populair werd. Bij een flashmob begint één persoon te dansen op een bekend deuntje en binnen de kortste keren danst het hele plein mee. Na afloop loopt iedereen langzaam weer weg en doet of er niks gebeurd is. Flashmobs lijken spontaan te ontstaan, maar in werkelijkheid worden ze vaak geregisseerd. Zo ook in Zwolle, want er is zelfs een instructievideo gemaakt om iedereen het juiste dansje aan te leren.

Bij de eerste Sassendonkse flashmob neemt Prinses Janou I het voortouw. Op vrijdag 4 maart om 16.45 uur exact, begint zij met de dans. Volgens een vast schema zijn er daarna inspringmomenten. Allereerst zullen ook Adjundanten Lotte en Demi meedoen, waarna ook alle dansmariekes inspringen. Daarna is het de beurt aan alle andere kinderen die op het plein aanwezig zijn en tot slot mogen ook de ouders meedoen. En let op, na afloop gewoon weglopen alsof er niets is gebeurd!

Dansen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws