Prima vierde plek pupillen Blue Hawks

| 19-09-2010

De honkbalpupillen van Blue Hawks hebben zaterdag op de laatste speeldag van de competitie met succes de vierde plaats in het klassement vastgehouden. Met een knappe 4-10 overwinning op Bedrocks, de nummer drie, heeft de Zwolse ploeg het seizoen succesvol afgesloten. Pitcher Jeandro Tromp leidde zijn ploeg op uitstekende wijze in vijf innings naar de achtste zege.

Blue Hawks verloor zijn eerste vier wedstrijden van het seizoen, maar begon hierna een opmerkelijke opmars. Van de resterende twaalf wedstrijden werden er maar liefst acht gewonnen. Zodoende kreeg de Zwolse ploeg een maand geleden uiteindelijk de vierde plaats in handen. Die is in de laatste weken van de competitie met succes verdedigd. Er werd alleen nog van kampioen Tex Town Tigers verloren. In de laatste wedstrijd werd een zeer belangrijke overwinning op Bedrocks behaald.

De winst was voor een groot deel de verdienste van pitcher Jeandro. In vijf innings gooide hij acht keer drie slag en slechts drie keer vier wijd. Bovendien werd Jeandro geholpen door een sterke verdediging. Maar liefst zeven keer sneuvelde een speler van Bedrocks door een veldactie. Twee keer bij een poging tot stelen. Daarnaast had tweede honkman Stijn in de vierde inning een belangrijke vangbal.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws