Prima seizoenstart voor Zwolse turners

| 27-02-2013

De Zwolse turners Jorrit Koldeweij en Elias Ridder, die uitkomen voor het Kampense RKDOS, hebben afgelopen zondag uitstekend gepresteerd op het zeventiende internationale Sidijk Gymnastics Tournament in Heerenveen. Dit toernooi is al jaren een belangrijk meetmoment, aan het begin van het wedstrijdseizoen, voor de top van het Nederlandse en internationale turnen.

© Bert Ridder
© Bert Ridder

Elias Ridder (talentdivisie instap niveau 8) turnde een stap hoger dan het niveau waarin hij dit seizoen officieel bij het NK uitkomt. En de Zwollenaar turnde een sterke meerkamp, wat resulteerde in een bronzen medaille. Deze werd uitgereikt door ‘eco-coach’ Tjalling van den Berg van het Friesland College (CIOS). “Elias had een hoge score op ringen, sprong, voltige en brug, maar ook op rek heeft hij naar behoren geturnd”, aldus coach Robbert Jager van RKDOS in Kampen. Jorrit Koldeweij was vooral sterk op brug, sprong en rek. Hij eindigde als vierde met 1,183 punt verschil achter Elias.

Na de ochtendwedstrijd was het 's middags de beurt aan Nederlandse en internationale topturners als Bart Deurloo, Anthony van Assche, Jeffrey Wammes en Yuri van Gelder. Voor hen was dit toernooi de start van het EK kwalificatietraject. De Europese kampioenschappen turnen vinden dit jaar plaats in Moskou (17 tot en met 21 april 2013.

© Bert Ridder
Turnen, RKDOS Kampen, Elias Ridder, Jorrit Koldeweij

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws