Prima resultaat FC Zwolle tegen Mallorca

| 22-07-2010

In het eigen stadion heeft FC Zwolle donderdagavond knap met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Spaanse Real Mallorca. De nummer vijf van de Primera Division was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar de mannen van Art Langeler wisten desondanks toch stand te houden.

Zwolle, dat aantrad zonder de lichtgeblesseerden Joey van den Berg, Danny Schreurs, Arne Slot en Leon ter Wielen, speelde haar beste voetbal in de beginfase van de tweede helft. Niet geheel toevallig kwam toen ook het Zwolse doelpunt tot stand. Spits Pepijn Kluin kopte een lange bal goed door op Erik Bakker, die Bram van Polen bediende. De nummer tien schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard en hoog door het midden, waarna de bal via de onderkant van de lat in het doel verdween. Trainer Art Langeler zag het met een glimlach aan. “Bram maakt de laatste weken een goede indruk en ook dit deed hij heel aardig.”

Toch was het vooral Mallorca dat de klok sloeg. De Spanjaarden, die mogelijk worden uitgesloten van Europees voetbal wegens financiële problemen, lieten de bal goed rond gaan en maakten in het eerste bedrijf veel gebruik van de ruimte op de zijkanten. Vooral Gieljan Tissingh had het aan de linkerkant lastig en werd er een paar keer op snelheid uitgelopen. Het leidde tot enkele kansjes voor Mallorca. Zo kon de ploeg van Michael Laudrup profiteren van een te korte terugspeelbal van Said Bakkati, maar keeper Diederik Boer redde uitstekend. De grootste kans voor rust was echter in blessuretijd, toen Etiënne Reijnen Emilio Nsue met een sliding onderuit haalde. Scheidsrechter Tom van Sichem vond het voldoende voor een strafschop. Victor Casadesus schoot slap in, waardoor Boer de penalty kon keren. FC Zwolle kon hier een drietal speldenprikjes tegenover stellen, waarbij Yanic Wildschut opviel met een aantal goede acties.

In de slotfase was duidelijk zichtbaar dat Zwolle ‘s ochtends ook al op het veld had gestaan. De krachten sijpelden weg en Mallorca, dat na rust met tien nieuwe spelers op het veld stond, ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam tien minuten voor tijd, toen Pierre Webo goed bediend werd na een voorzet vanaf de linkerkant. De tegendraadse kopbal was zelfs Boer te machtig, die voorafgaand aan de gelijkmaker diverse keren redding moest brengen.

Na afloop kon trainer Langeler redelijk tevreden terugkijken op de wedstrijd. “Positief vond ik het resultaat, ons spel dat bij balbezit zeer redelijk was en de conditionele prikkel die een wedstrijd als deze biedt. Je zag de jongens tot het gaatje gaan.” Minder te spreken was de oefenmeester over het spel zonder de bal en de onderlinge communicatie. “Tegen goede tegenstanders zie je dan de tekortkomingen, maar we hebben nog drie weken om hieraan te werken.” Zaterdag komt FC Zwolle weer in actie. In Hasselt treedt de ploeg aan tegen Olympia ’28.

Voetbal, FC Zwolle, Bram van Polen, Diederik Boer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws