Prima overwinning sterk Zwolsche Boys

| 02-10-2010

Zwolsche Boys heeft zich zaterdagmiddag goed hersteld van de 4-1 nederlaag van vorige week tegen Vroomshoopse Boys. De mannen van trainer John Beijen wonnen op eigen veld met 4-2 van het Almelose Oranje Nassau, dat vorig seizoen nog in de eerste klasse speelde. In dezelfde tweede klasse H ging SVI met 0-1 onderuit tegen Hulzense Boys. Voor de formatie van Henk Nieuwenhuis was het alweer de derde nederlaag van het seizoen.

“Dit resultaat is fantastisch en een geweldige opsteker”, stelt Beijen. “We hebben Oranje Nassau goed partij geboden en uiteindelijk verdiend gewonnen. Met goede aanvallen kwamen wij telkens op voorsprong. Wij hebben ook niet achter gestaan, dus dat zegt wel iets. Het hele duel waren wij als ploeg zeer sterk. En iedereen heeft geweldig veel arbeid geleverd.” Boys kwam al na negen minuten op 1-0 door een intikker van Maiko Alberink. Helaas voor de thuisploeg stond het snel weer 1-1. Die stand bleef ook tot de rust op het scorebord staan.

Na de thee zorgde Ozan Mete razendsnel voor 2-1. Maar opnieuw wist Oranje Nassau op gelijke hoogte te komen. De 2-2 maakte echter weinig indruk op de Zwollenaren, want zij bleven kansen creëren. Met Ozan Mete als uitblinker. “Die jongen is pas achttien jaar, maar een geweldige aanwinst voor ons”, aldus de oefenmeester van Zwolsche Boys. De jonge aanvaller zette zijn ploeg in de 63ste minuut na een fraaie individuele actie voor de derde keer op voorsprong. En dit keer gaf Zwolsche Boys die voorsprong niet meer uit handen. Door een doelpunt van Dennis Bergs werd het zelfs nog 4-2.

Voetbal, SVI, Zwolsche Boys, Tweede klasse H

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws