Prima generale voor BB-lopers van PEC

| 30-05-2010

Vijf BB-lopers van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 hebben zaterdag een prima generale repetitie voor de Zwolse Halve Marathon gehad. In Klazienaveen werd onder goede omstandigheden deelgenomen aan de Open Drentse Kampioenschappen, een wedstrijd over tien kilometer. Peter Ligthart, Hanno Treep, Bertus Gazenbeek, Lieve Tollet en Berthold Berger verschenen aan de start, die op zijn minst nogal ongelukkig genoemd kan worden.

Omdat het lokale hoofd van de brandweer het nodig vond om de wedstrijd anderhalve minuut eerder te laten aanvangen, zijn er nogal wat lopers die het officiële startschot gemist hebben. Ook Berthold, Bertus en Lieve liepen zaterdag om die reden met een startachterstand van ruim drie minuten een inhaalrace die er wezen mocht. Via een chip kon die wachttijd nadien echter keurig gecorrigeerd worden in een netto-uitslag. Hanno en Peter vertrokken zaterdag gewoon vanaf de eerste rij en zaten gelijk in de wedstrijd.

Vanaf de allerlaatste startpositie wist Berthold naar een zeer verdienstelijke vijfde plaats te lopen in een netto-tijd van 33:35 minuten. Hanno, die zijn zinnen had gezet op de eerste tien kilometer van het jaar onder de veertig minuten, liet zijn klok stoppen op 40:40. Hij had op het tweede deel van het parcours te veel last van de wind en kon het moordende aanvangstempo niet volhouden. Peter bleef net boven zijn persoonlijk record op 39:26 hangen, terwijl Bertus en Lieve respectievelijk naar een tijd van 42:05 en 42:30 liepen.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, BB-lopers, Lieve Tollet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws