Prima generale repetitie voor PEC Zwolle

| 05-08-2017

PEC Zwolle heeft zaterdagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een klinkende overwinning afgesloten. In het eigen MAC3Park Stadion werd er geoefend tegen SC Cambuur en die ploeg werd met liefst 4-0 over de knie gelegd. Youness Mokhtar nam twee treffers voor zijn rekening, terwijl ook Piotr Parzyszek en Ryan Thomas het net lieten bollen.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Na het beginsignaal van scheidsrechter Edwin van de Graaf en een aftastende openingsfase, nam PEC Zwolle het heft in handen. Dit resulteerde ook al vlot in de 1-0 van Ryan Thomas. Van ruim buiten het strafschopgebied plaatste de middenvelder de bal achter de kansloze Pieter Bos. De doelman van SC Cambuur kon tien minuten later voor de tweede maal de bal uit het net halen, vlak nadat Ricardo Kip voor het eerste wapenfeit namens de bezoekers had gezorgd. Younes Namli stuurde Youness Mokhtar met een splijtende steekpass de diepte in en de 2-0 was een feit. Het werd voor rust zelfs nog 3-0, toen Bos een ogenschijnlijk eenvoudige kopbal van Mustafa Saymak niet klemvast pakte. Piotr Parzyszek stond op de juiste plek om met de punt van de schoen zijn treffer mee te pikken.

Een ongewijzigd PEC Zwolle ging na rust vrolijk verder met het op zoek gaan naar doelpunten. Geregeld werd de Cambuur-defensie dolgedraaid. Het wachten was op de 4-0 en deze treffer kwam er ook. Wederom kon Mokhtar de felicitaties in ontvangst nemen. Bij de tweede paal werkte de maker van de 2-0 de bal uit een voorzet van Kingsley Ehizibue opnieuw binnen. Ehizibue kreeg zelf ook nog de kans om op het scoreformulier te komen, maar Bos wist erger leed te voorkomen. Cambuur kwam in het restant van het duel maar tot twee serieuze schoten op doel. Melvin Peersman leek uit één van die schoten de eretreffer te maken, maar zag dat zijn volley op de doellijn door Diederik Boer werd gestopt.

Volgende week zondag start voor PEC Zwolle de competitie met een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De aftrap in het MAC3PARK stadion is dan om 12.30 uur.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Saymak, Bakker, Thomas, Namli, Parzyszek, Mokhtar

SC Cambuur: Bos, El Baad, Steenvoorden, Peersman, Schilder, Lilipaly, Boerlage (46' Daniels), Rosheuvel, Kip (46' Schils), Barto, Houtkoop (63' Mathieu)

Scoreverloop:
8. 1-0 Ryan Thomas
19. 2-0 Youness Mokhtar
31. 3-0 Piotr Parzyszek
63. 4-0 Youness Mokhtar

Voetbal, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws