Prima debuut van Pelikaan Beach Soccer

| 21-06-2010

De Zwolse strandvoetballers van ‘Pelikaan Beach Soccer Zwolle’ zijn het seizoen in de eredivisie prima gestart. De ploeg van trainer/coach Sillie Dilürü debuteerde zondag op de Grote Markt in Groningen met een knappe 8-6 overwinning op BSC Posthouwer Autoschade Utrecht.

De eerste wedstrijd op het hoogste niveau begon slecht. Al snel keek de Zwolse formatie tegen een 2-6 achterstand aan. Deze achterstand werd echter toch nog omgezet in een 8-6 overwinning. In het begin moest de selectie van Sillie Dilürü duidelijk wennen aan de vernieuwde spelregels en fysieke kwaliteit van het ervaren beachsoccerteam uit Utrecht, met onder andere de doelman van het nationale team in de gelederen. De Zwolse doelpunten werden gemaakt door Joris de Wilde, Vieleri Justiana, Jordi Lemmens (3x), Iljas Baltes (2x) en Sillie Dilürü.

Na een uur rust moest Zwolle nog aantreden tegen Augustin-BDU Tiel. Deze wedstrijd werd gekenmerkt door het hoge balvaardige en technische niveau van de mannen uit Tiel, waaronder enkele internationals. Heel veel ballen gingen bij Tiel door de lucht, waar de bal bij Pelikaan Beach Soccer Zwolle te laag en te vaak niet aankwam bij de voorhoede. Deze wedstrijd werd helaas met 1-4 verloren. Verdediger Joris de Wilde, die samen met keeper Folkher Langejans beide wedstrijden de volle 36 minuten speelde, wist ook in deze wedstrijd te scoren.

Voetbal, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws