‘Prestatie Golfclub Zwolle is historisch’

| 18-05-2015

Golfclub Zwolle is zondagmiddag voor het eerst in de historie gepromoveerd naar de hoofdklasse van de NGF-competitie. De promotiewedstrijd tegen De Sallandsche werd uiteindelijk met 14-4 gewonnen, waardoor de Zwolse golfers volgend jaar uit gaan komen op het hoogste niveau. “Dit is een historische en hele knappe prestatie”, meldt de club met gepaste trots.

© Bert van der Kolk
© Bert van der Kolk

In de reguliere competitie eindigde het herenteam van Golfclub Zwolle onbedreigd bovenaan, waardoor het zich op mocht gaan maken voor een promotiewedstrijd. In Tiendeveen was zondag De Sallandsche de tegenstander en die liet zich in eerste instantie niet makkelijk verslaan. Na de ochtendpartijen stond Zwolle met 4-2 voor, maar halverwege de middag was de stand weer gelijk. Uiteindelijk gaf captain Walt van der Kolk zijn ploeg het juiste zetje. De aanvoerder keek tegen een achterstand van vier verloren holes aan, maar won er vervolgens vijf. Daardoor trok hij de wedstrijd alsnog naar zich toe. “Het leek daarna alsof de andere Zwolse spelers dat voelden. De signalen werden steeds optimistischer en uiteindelijk won het team met 14-4.”

Zodoende komt Golfclub Zwolle aankomend seizoen uit op het hoogte clubniveau, een prestatie van formaat. De hoofdklasse bestaat in totaal uit veertien clubs uit heel Nederland, die worden onderverdeeld in twee poules van zeven. Floris-Jan Oosterhof, Bert Bakker Schut, Julian Wendt, Ente Bosma, Walt van der Kolk, Philip Liebregt en coach John Pierik, ze zijn sinds zondag de eerste Zwolse golfers die op dat niveau mogen gaan acteren.

© Bert van der Kolk
Golfclub Zwolle, Golf, Walt van der Kolk, Floris-Jan Oosterhof, Julian Wendt, Bart Bakker Schut, Ente Bosma, Philip Liebregt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws