Prachtige middag G-voetbal bij SV Zwolle

| 23-09-2010

G-voetballers hebben woensdag een fantastische middag gehad op sportpark De Marslanden, waar WRZV De Boog, WVF en SV Zwolle gezamenlijk een instuif organiseerden. Niet alleen het weer was goed te noemen, ook de accommodatie was prachtig. De voetballers konden voor het eerst gebruik maken van het kunstgras. De medewerking van een aantal spelers van FC Zwolle maakt het feest compleet.

Iedere vereniging kent wel kinderen die graag willen voetballen binnen, maar die vanwege lichamelijke of verstandelijke beperkingen niet mee kunnen komen binnen de beschikbare teams van de club. Zij willen heel graag voetballen, maar op hun eigen niveau, passend bij hun mogelijkheden. Hoe kun je nu als voetbalclub iets organiseren voor deze enkele kinderen met dit specifieke niveau? In overleg met de voorzitters van de Zwolse voetbalverenigingen is afgesproken om de ideeën, initiatieven voor het voetbal voor kinderen met beperkingen te coördineren. Juist voor deze voetballers geldt het motto: Nooit meer buitenspel.

De centrale rol voor deze coördinatie ligt bij WRZV De Boog. Deze club organiseert al meer dan twintig jaar voetbalactiviteiten voor voetballers met een beperking. De meeste van deze activiteiten vinden plaats in de WRZV-hallen in Zwolle. Sinds enkele jaren biedt HTC een groep voetballers met een beperking (vanaf ongeveer achttien jaar) ook de mogelijkheid om te trainen op het veld.

Voor de groep kinderen in de leeftijd van zes tot ongeveer dertien jaar is er echter nog geen specifiek aanbod G-voetbal op het veld. In samenspraak met de Zwolse voetbalverenigingen hebben SV Zwolle en WVF zich met enthousiasme aangemeld om samen initiatieven te ondernemen om kinderen met een beperking in de jongste groep ook te interesseren voor het voetbal. Vorig jaar zijn er vanuit deze samenwerking al twee demonstratievoetbaltoernooien gehouden voor kinderen met beperkingen. Ook voor dit seizoen is ruimte gemaakt voor twee toernooien. Na het succes van woensdag, kan het haast niet anders dat de volgende editie (op 20 april 2011 bij WVF) nog leuker gaat worden!

Voetbal, WVF, SV Zwolle, G-voetbal, WRZV De Boog, Sportpark Marslanden, G-sporten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws