Podiumplek Anna van der Breggen in Italië

| 30-03-2015

Anna van der Breggen is zondag derde geworden in de Trofeo Alfredo Binda. De Zwolse finishte in de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen achter winnares Lizzie Armitstead (Boels-Dolmans) en ploeggenote Pauline Ferrand-Prevot. In tegenstelling tot Van der Breggen reden de Zwolse rensters Kirsten Wild, Loes Gunnewijk en Marijn de Vries in België, waar zij te maken kregen met harde wind in Gent-Wevelgem.

Na afloop keek Anna van der Breggen met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd. Al kon ze ook tevreden zijn. “In eerste instantie is het balen dat je tweede en derde wordt”, vertelt de Zwolse. “Maar we reden goed en hebben alles geprobeerd. Al waren we dit keer dus podiumvulling. Nadat Lizzie het gat dicht reed op Pauline werd het een moeilijk verhaal voor ons. We zijn blijven aanvallen, maar konden niet voorkomen dat het op een sprint uitdraaide. We hebben er dus alles aan gedaan en het hele team reed sterk. Daardoor gaan we zeker met een goed gevoel richting de Ronde van Vlaanderen.”

Daar waar Van der Breggen onder goede omstandigheden haar koers in Italië reed, had het peloton in Gent-Wevelgem te maken met flinke wind. Ook Loes Gunnewijk moest alle zeilen bijzetten om haar fiets onder controle te houden. “Dat was echt zonde. Bij sommige rukwinden kon ik mijn fiets bijna niet houden. Na de eerste passage van de Kemmelberg en de Monteberg ging het opnieuw op de kant en reden negentien meiden weg. Ik zat in de groep daarachter en wij kwamen niet meer terug. De power zit echter wel in de benen, dus die moet ik dan maar meenemen naar de volgende koersen.” Wild, Gunnewijk en De Vries finishten respectievelijk als elfde, 40ste en 55ste.

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries, Anna van der Breggen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws