Podiumplaatsen voor Stepteam Zwolle

| 19-07-2010

Op de baan van Flevo on Ice in Biddinghuizen zijn afgelopen zaterdag diverse sportwedstrijden gehouden. Naast het eerste Nederlands kampioenschap voor éénwielers werden er stepwedstrijden gehouden. Deze stepwedstrijden waren in handen van de Nederlandse Autoped Federatie. Stepteam Zwolle was met zes steppers vertegenwoordigd.

Op de 400 meter baan werd gestart met een ploegenrace. In deze race starten de tegenstanders in dezelfde baan tegenover elkaar en is het de kunst om als team samen te werken en met drie deelnemers bij elkaar te finishen. De tijd van de laatste geldt voor de tijdwaarneming. Stepteam Zwolle was actief met twee teams. Het herenteam met daarin Maurits Snijder, Jonathan Steenbergen (Stepteam Zwolle) en Roel van der Velde (Stepteam Selles Kamperzeedijk) werd knap vijfde.

De 800 meter sprint met vliegende start werd vervolgens op dezelfde baan gehouden. Judith Steenbergen (Stepteam Zwolle) kwam bij de dames cadetten als derde over de streep. Ook Zwannet van Dijk (dames pupillen), Maiko Visscher (heren pupillen) en Mary Folkers (dames veteranen) wisten een derde plaats te behalen. Bij de pupillen werd het criterium gehouden over een ronde van vijf kilometer, waar Maiko Visscher wederom een derde plaats behaalde. Judith Steenbergen reed hetzelfde parcours, maar in haar categorie een extra ronde. En ook zij werd opnieuw derde.

Voor de senioren en veteranen werd het criterium gehouden over dertig kilometer. Mary Folkers mocht vanwege haar derde plek bij de veteranen voor de tweede keer naar het podium. Maurits Snijder zat lange tijd in de kopgroep, maar eindigde bij de heren uiteindelijk op plek elf. Voor meer informatie zie: www.stepteamzwolle.nl.

Steppen, Stepteam Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws