Plotseling is Floris Blom weer topsporter

| 03-08-2017

Als klein jongetje maakte Zwollenaar Floris Blom deel uit van de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Aan het begin van iedere dag meldde hij zich bij de club, om daar het voetballen te combineren met school op het Centre for Sports & Education. Het grootste deel van zijn leven bestond uit voetballen. Toch redde Blom het niet en al snel leek hij afscheid te nemen van het topsportleven. Niets is echter minder waar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De afgelopen jaren voetbalde Blom voornamelijk in het shirt van Be Quick ’28. Hij maakte in het seizoen 2014-2015 een uitstapje naar Oranje Nassau Groningen, maar keerde rap terug in Zwolle. Bij Be Quick gaat het er allemaal serieus aan toe, wordt er volle bak prestatievoetbal gespeeld, maar topsport? Nee, dat is het niet. “Ik had eigenlijk niet verwacht om nog in zo’n leventje terecht te komen”, zegt Blom, die plotseling weer volop in training is. De Zwollenaar vertrekt namelijk over een week naar de Verenigde Staten, om daar zijn studie voort te zetten. En naast zijn studie gaat hij voetballen voor de Lewis University. Een kleine greep uit wat Blom te wachten staat: in de voorbereiding drie keer per dag trainen, altijd zes dagen per week voetballen en uitwedstrijden op zo’n zes uur rijden.

“Het is zeker topsport”, vertelt een dolenthousiaste Blom. “Ik heb in Nederland trainingen en een wedstrijd gedaan en daar heb ik contacten met trainers aan overgehouden. Ik zit daar een jaar lang op de campus en laat mijn vrienden en contacten in Nederland achter. Dat heb ik er wel voor over, want ik denk dat het mij als persoon veel op gaat leveren.” Blom mengt zich in de buurt van Chicago in een zogeheten ‘community’. Niet alleen is het voetballen belangrijk, ook de andere sporten worden gevolgd. “Je gaat kijken bij het basketballen, bij het volleyballen en creëert vriendschappen voor het leven. Daarnaast is het ook goed voor mijn taal. Als ik terugkom is er een barrière verdwenen”, denkt de voormalig aanvoerder van Be Quick.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ook al zit Blom binnen nu en een week aan de andere kant van de oceaan, Be Quick ’28 verliest hij sowieso niet uit het oog. Blom is een trouw volger van het Zwolse voetbal en dat zorgt op de zaterdagen vast en zeker voor een volle batterij van zijn telefoon. “Ik laat de app van Sportief Zwolle op mijn telefoon staan, zodat ik iedere zaterdag het voetballen kan blijven volgen, haha. Aankomende week vertrek ik en ik heb er echt heel veel zin in. En uiteraard hoop ik dat ik daar veel ga spelen, zodat ik er als voetballer ook iets aan heb. Wie weet wat er dan nog kan komen.”

Voetbal, Be Quick ’28


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws