Ploeg De Vries actief op transfermarkt

| 17-08-2010

De kans is groot dat de internationale vrouwenformatie van Michael Zijlaard volgend jaar met de wereldtop gaat meedoen. Dat meldt Wielerland.nl dinsdag. De ploeg die nu nog bekend staat als Leontien.nl, maar wellicht weer als AA Drink terug zal keren, oriënteert zich op dit moment nadrukkelijk op de transfermarkt op zoek naar beschikbare toppers. De Zwolse Marijn de Vries mag gewoon blijven.

Zijlaard wil niet ontkennen dat bijvoorbeeld Annemiek van Vleuten (Nederland Bloeit), Grace Verbeke (Lotto) en Trixi Worrack (Noris) zijn benaderd voor een gesprek. “Maar je kunt ook de namen noemen van Kirsten Wild, Regina Bruins, Martin Bras en Adrie Visser. We willen kijken of we opnieuw een internationale topploeg kunnen samenstellen en alle beschikbare toppers zijn daarbij interessant. Al is het wel zo dat we een voorkeur hebben voor Nederlandse en Belgische rensters, omdat die voor een sponsor als AA Drink gewoon aantrekkelijker zijn.”

Van de huidige ploeg zou Zijlaard het liefst alle rensters houden, al hebben Lianne Wagtho en oud-nationaal kampioene Marlijn Binnendijk al aangegeven geen plek voor zichzelf te zien in een topploeg. Zijlaard gaat ervan uit dat Chantal Blaak bij het team blijft en voert nog gesprekken met Irene van den Broek en Andrea Bosman over een eventuele contractverlenging.

Wielrennen, Marijn de Vries, Leontien.nl

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws