Petacchi laat 137 deelnemers juichen

| 08-07-2010

Tot vreugde van maar liefst 137 deelnemers aan het Tourspel 2010 van Sportief Zwolle heeft Alessandro Petacchi in Reims, de hoofdstad van de champagne, de fles mogen ontkurken. De 37-jarige Italiaan van Lampre was woensdag in de 153,5 kilometer lange rit van Épernay naar Montargis de snelste in de massasprint.

In de slotfase speelde Danilo Hondo een belangrijke rol. De Duitse helper van Petacchi wist op 1.300 meter van de finish het ‘treintje’ van Mark Cavendish te ontregelen. Die kwam daarna, in het wiel van Mark Renshaw, nog wel goed naar voren, maar verspeelde daarbij teveel krachten. Ook groenetruidrager Thor Hushovd viel tamelijk vroeg stil. Julian Dean, ploeggenoot van de geblesseerde sprinter Tyler Farrar (gebroken pols), werd tweede, Edvald Boasson Hagen derde.

Petacchi won ook al de eerste etappe, maar die rit werd ontsierd door vele valpartijen in de finale. In de top van het algemeen klassement veranderde woensdag niets. Rabo-renner Robert Gesink leek tijd te verliezen. Hij kwam binnen op ruim twee minuten van Petacchi, maar omdat de Nederlander lek reed in de laatste kilometer, wordt die tijd hem niet aangerekend in het algemeen klassement.

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws