Pelikaan Beach Soccer klaar voor eredivisie

| 18-06-2010

‘Pelikaan Beach Soccer Zwolle’ start zondag 20 juni het seizoen in de eredivisie beachsoccer van de KNVB. Op de Grote Markt van Groningen speelt het debuterende Zwolse team de openingswedstrijd in deze landelijke eredivisie. Tegenstander is het Utrechtse BSC Posthouwer Autoschade. Het duel begint om 10.00 uur. Daarnaast speelt het Zwolse team om 12.00 uur nog een wedstrijd tegen Augustin-BDU Tiel. De wedstrijden in de eredivisie duren drie keer twaalf minuten (zuivere speeltijd).

Het Zwolse team dat deze zomer onder leiding staat van trainer/coach Sillie Dilürü speelt op zaterdag 26 juni de allereerste thuiswedstrijd van het seizoen, op de eigen beachsportlocatie aan de Haersterveerweg in Zwolle. Om 15.00 uur staat de wedstrijd tegen de kampioen van vorig jaar Beach Soccer Zeeland gepland. Zowel zaterdag 26 juni als zondag 27 juni wordt er eredivisie beachsoccer gespeeld op het complex van De Pelikaan, want naast het Zwolse team komen ook de overige elf eredivisie-ploegen vanaf 10.00 uur in actie. Het bezoeken van deze wedstrijden is gratis.

De Pelikaan Beach Soccer-selectie bestaat deze zomer uit de volgende Zwolse keepers: Folkher Langejans (HTC), Jos de Gram (Be Quick ‘28) en Jelle Brouwer (‘t Harde). En de spelers: Stefan Meijerink, Iljas Baltes, Joris de Wilde, Coen Dunnink en Süleyman Dilürü (allen HTC), Viëleri Justiana (VSCO), Jordi Lemmens (Rohda Raalte), Roy Supér en Jurian Meijntjes (Berkum), Stephan Rahantoknam en Nejim el Atiaoui (Be Quick ‘28), Jeffrey de Nooijer, Koen Hultink, Maiko Alberink, Lodewijk de Vries, Sander Kiers, Savoy Overweel en Iwan van der Vegt (SV Zwolle) en Jeffrey Groeneveld (Alcides Meppel).

Trainer/coach Sillie Dilürü is tevreden met deze selectie. “Het is een goede mix van jonge behendige spelers en spelers met ervaring op het gebied van beachsoccer. We gaan deze zomer met elkaar voor handhaving, maar vooral genieten en ervaring opdoen in de hoogste competitie van Nederland.” Iedere speeldag mag Sillie Dilürü gebruik maken van maximaal twaalf spelers, terwijl het spel - waarin doorlopend gewisseld mag worden - gespeeld wordt met vier spelers en een keeper.

Voetbal, Sportpark De Pelikaan, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws