PEC Zwolle wint ook tweede oefenduel

| 04-07-2017

PEC Zwolle heeft dinsdagavond ook haar tweede oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Op bezoek bij hoofdklasser HZVV in Hoogeveen werd het - net als afgelopen zaterdag tegen hoofdklasser SC Genemuiden - 0-3 voor de ploeg van trainer John van ’t Schip. In de eerste helft wisten Mark Bruintjes, Stef Nijland en Erik Israelsson te scoren. Kort na rust kreeg PEC Zwolle een tegenvaller te verwerken toen Wouter Marinus het veld met een blessure moest verlaten. Gescoord werd er in de tweede helft niet meer.

© Annet van Raalten

In Hoogeveen begon PEC Zwolle furieus aan het duel, maar Bram van Polen (schot in het zijnet) en Youness Mokhtar (net naast) hadden pech in de afronding. Bovendien voorkwam HZVV-keeper Hidde Streutker met een prachtige reflex een bijna zeker doelpunt van Stef Nijland. De grootste kans viel echter aan de andere kant te noteren, toen HZVV-aanvoerder Arjan Akkerman met een ware snoekduik bijna een hoekschop leek te verzilveren. PEC-doelman Mickey van der Hart, die ditmaal negentig minuten mocht keepen, voorkwam op de doellijn dat HZVV een verrassende voorsprong pakte.

Na ruim twintig minuten spelen kwam PEC Zwolle dan toch op 0-1. Mark Bruintjes wist, nadat keeper Streutker moest lossen van dichtbij, de bal het laatste zetje te geven. Aan de goal ging een sierlijke actie van Tijjani Reynders vooraf. Sierlijk was ook de volley die Nijland vier minuten later in gedachten had. Hoewel zijn inzet uit een voorzet van Youness Mokhtar niet volledig uit de verf kwam, eindigde de bal opnieuw in het net en was de score verdubbeld: 0-2. Erik Israelsson liet vijf minuten voor rust voor de derde maal het net bollen. De Zweed, die in Genemuiden al twee keer wist te scoren, verlengde nu een voorzet van Mokhtar net voldoende om Streutker voor de derde keer te passeren.

In de tweede helft verschenen er bij PEC Zwolle wederom tien nieuwe spelers in het veld. Voor Wouter Marinus duurde het optreden maar even. Hij raakte na vijf minuten spelen geblesseerd en ging uit voorzorg naar binnen. Dit betekende het officieuze debuut voor Sepp van den Berg. Die tiener, die voor het eerst bij de wedstrijdselectie zat, mocht in de voor hem vertrouwde achterhoede plaatsnemen. Tot scoren kwam Zwolle niet meer in het restant van het duel. De grootste kans was nog voor Younes Namli, die hard op de keeper schoot. De ploeg uit Hoogeveen kreeg net als voor rust nog een flinke kans, maar weer zag Akkerman dat zijn kopbal geen doel trof. Al hoefde Van der Hart ditmaal niet in actie te komen.

Zaterdag 8 juli speelt PEC Zwolle dichtbij huis. Dan wordt om 17.00 uur afgetrapt tegen SV Dalfsen. Deze ploeg wist afgelopen seizoen de titel te pakken in de zondag vierde klasse H.

Opstelling PEC Zwolle:
Van der Hart, Sandler (46. Schenkeveld), Bruintjes (46. Van de Pavert), Marcellis (46. Kvída), Van Polen (46. Van Looy), Ehizibue (46. Van Ark), Reynders (46. Bakker), Israelsson (46. Marinus / 50. Van den Berg), El Idrissi (46. Namli), Nijland (46. Benschop), Mokhtar (46. Parzyszek)

Scoreverloop:
23. 0-1 Mark Bruintjes
27. 0-2 Stef Nijland
40. 0-3 Erik Israelsson

Voetbal, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws