PEC Zwolle verliest van SC Heerenveen

| 30-08-2017

PEC Zwolle heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen met 2-0 verloren. De Zwollenaren speelden vriendschappelijk vanwege de interlandperiode en slikten door twee goals van Henk Veerman een nederlaag. Trainer John van 't Schip gaf enkele reservespelers de kans, want onder andere Erik Israelsson en Dico Koppers stonden de hele wedstrijd binnen de lijnen.

© Annet van Raalten

De eerste kansen waren in Heerenveen voor de bezoekers. PEC voetbalde zich vlug door de Friese defensie, maar verdediger Sander van Looy kon niet scoren. SC Heerenveen deed via Michel Vlap direct wat terug, maar het schot van de aanvaller ging riant naast het doel van Mickey van der Hart. Via Henk Veerman kwamen de Friezen halverwege het eerste bedrijf toch op voorsprong. De thuisploeg bouwde de aanval geduldig op, waarna de spits de diepte in werd gestuurd. Met een fraaie lob verschalkte hij Van der Hart, die weer eens het Zwolse doel verdedigde. Opsteker in de eerste helft was de comeback van Wouter Marinus, die na een hamstringblessure wederom op de weg terug is.

In de tweede helft werd de wedstrijd vooral gekenmerkt door vele wisselingen. Van 't Schip gaf veel spelers uit de beloften de kans, terwijl ook aan Heerenveense zijde de boel werd omgegooid. Het kwam het spelpeil niet ten goede. PEC kreeg via Shaquile Woudstra wel de kans om de stand gelijk te trekken, maar hij schoot naast. Aan de andere kant viel er nog wel een doelpunt. Invaller Mike Hauptmeijer had in eerste instantie nog een antwoord op een schot uit de tweede lijn, maar kon niet voorkomen dat Veerman van dichtbij de tweede en laatste treffer van de middag maakte: 2-0. PEC geniet aankomend weekend van een paar vrije dagen, om volgende week de blik te richten op het uitduel bij Ajax.

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart (46. Hauptmeijer), Ehizibue (46. Woudstra), Marcellis (46. Bruintjes), Van Looy, Koppers, Dekker (78. Van Ark), Bakker (46. Van Wijnen), Israelsson, Marinus (46. Van Putten), Parzyszek (46. Witteveen) en Mokhtar (46. Benschop).

Scoreverloop:
22. 1-0 Henk Veerman
55. 2-0 Henk Veerman

Gele kaarten:
Doke Schmidt (SC Heerenveen) en Milo Witteveen (PEC Zwolle)

Voetbal, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws