PEC Zwolle start met zege in Genemuiden

| 01-07-2017

PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Op bezoek bij SC Genemuiden zegevierde de ploeg van trainer John van ‘t Schip met 0-3. Het eerste doelpunt viel in de eerste helft, maar deze werd niet gemaakt door een PEC-speler. Het was Robert Boes van Genemuiden die de bal in eigen doel werkte. Kort na rust kwam de 0-2 op naam van Erik Israelsson. De Zweedse middenvelder zorgde ruim een kwartier voor het einde ook voor de 0-3.

© Annet van Raalten

Na een aftastende beginfase nam PEC Zwolle na een kwartier spelen het initiatief. Youness Mokhtar noteerde de eerste kans en stuitte op de uitkomende Genemuiden-goalie Albert Flier. Luttele minuten later leek de openingstreffer in de maak, maar een scrimmage in een overvol strafschopgebied leverde niets op. Proefspeler Adham El Idrissi en Youness Mokhtar zagen dat hun schoten werden geblokt, waarna Genemuiden wist op te ruimen. Een doelpunt kon niet uitblijven, maar de 36-jarige sluitpost gaf geen krimp. Ook niet toen Stef Nijland de bal richting bovenhoek krulde. Uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak, al liet de bevestiging enige tijd op zich wachten. Via het been van Robert Boes hobbelde de bal over de doellijn.

Wouter Marinus was kort daarna dichtbij een verdubbeling van de score, maar raakte de paal. Genemuiden, dat niet meer kon dan enkele speldenprikjes uitdelen, mocht van geluk spreken dat Stef Nijland verzuimde om een inschattingsfout van Flier af te straffen. Zijn boogbal over de te ver voor zijn doel staande keeper mislukte, schampte het bovenlichaam van de doelman en veranderde dusdanig van koers dat een treffer uitbleef. Met tien nieuwe gezichten binnen de lijnen, waaronder de zomeraanwinsten Erik Bakker, Younes Namli en Piotr Parzyszek, begon Zwolle aan de tweede helft. Een doelpunt liet minder lang op zich wachten. Met een simpele schuiver vanaf randje strafschopgebied wist Erik Israelsson voor de 0-2 te tekenen.

Een hard afstandsschot van Sijmon Eenkhoorn namens de thuisclub zorgde even voor opwinding, maar daarna was PEC Zwolle weer aan zet. Raymond Beukeveld, na rust de man onder de lat bij SC Genemuiden, hield Namli nog van de 0-3 af. Maar die derde goal viel alsnog toen opnieuw Israelsson in scoringspositie kwam. Na goed voorbereidend werk van Parzyszek en Sander van Looy, wist de Zweed wel raad met zijn schietkans. Bij Genemuiden was de pijp leeg. Toch kreeg het nog een flinke kans, maar Diederik Boer voorkwam dat invaller Frank Jansen iets terug kon doen. De laatste mogelijkheid was voor Parzyszek, die sluw voor zijn directe tegenstander verscheen. Zijn kopbal ging echter over.

Voor PEC Zwolle staat dinsdag 4 juli de tweede oefenwedstrijd gepland. Deze vindt plaats op sportpark Bentinckspark in Hoogeveen. Tegenstander is dan HZVV Hoogeveen, dat het voorbije seizoen feestelijk afsloot door promotie naar de hoofdklasse te bewerkstellingen. De aftrap van dit treffen is om 19.30 uur.

Opstelling PEC Zwolle:
Boer, Schenkeveld (46. Ehizibue), Van de Pavert (46. Van Looy), Bruintjes (46. Marcellis), Kvída (46. Van Polen), Sandler (46. Bakker), Van Ark (46. Namli), Marinus (46. Israelsson), Mokhtar (46. Reynders), Nijland (46. Benschop), El Idrissi (46. Parzyszek)

Scoreverloop:
27. 0-1 Robert Boes
50. 0-2 Erik Israelsson
72. 0-3 Erik Israelsson

Voetbal, PEC Zwolle, Erik Israelsson

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws