PEC Zwolle slikt voor het eerst tegengoal

| 28-07-2017

PEC Zwolle heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen FC Volendam met 2-2 gelijkgespeeld. De Zwollenaren kwamen via Mustafa Saymak op voorsprong, maar moesten vervolgens voor het eerst in de voorbereiding een tegendoelpunt slikken. Nick Runderkamp trof twee keer doel, maar PEC-invaller Piotr Parzyszek zorgde er uiteindelijk voor dat er niet werd verloren.

© Annet van Raalten

Trainer John van 't Schip koos in Volendam voor een ietwat gewijzigde formatie. Zo begon Stef Nijland, net terug van een blessure, in de basis en dat gold ook voor middenvelder Erik Israelsson. Het betekende dat spits Piotr Parzyszek op de bank moest beginnen en hij zag dat PEC al vrij rap op voorsprong kwam. Mustafa Saymak stond na nog geen kwartier ineens vogeltje vrij en besloot die ruimte te benutten door flink te vuren. Zijn inzet vloog naar de kruising en versloeg daarmee Volendam-keeper Jordi van Stappershoef. Toch begon PEC wel met een achterstand aan de rust. Zes minuten voor de onderbreking werd een corner tot doelpunt gepromoveerd en in de extra tijd deed Volendam dat nogmaals. Beide keren was Runderkamp de gevierde man.

De tweede helft werd vooral gekenmerkt door een aantal wisselingen. Van 't Schip bracht onder andere Bart Schenkeveld, Erik Bakker en Tijjani Reynders binnen de lijnen en ook spits Parzyszek kreeg nog speeltijd. Hij werd ook nog eens de man die de uitslag op het bord zette. Een klein kwartier voor het einde werd hij gevonden en koppend zorgde hij voor de 2-2. Zo stapte PEC voor de tweede keer in deze voorbereiding zonder zege van het veld en moest Van der Hart ook nog eens voor het eerst vissen. Volgende week zaterdag wacht SC Cambuur (19.30 uur), de generale repetitie voor de seizoensopener tegen Roda JC.

Wedstrijdstatistieken:
FC Volendam: Stappershoef, Betti, Schilder, Schouten, Kok, Veerman, Pedro, Runderkamp, Ten Den, Mertens, Antwi

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue (45. Schenkeveld), Sandler, Marcellis, Van Polen, Namli, Saymak, Israelsson, Mokhtar (45. Bakker), Nijland, Thomas (68. Reynders)

Scoreverloop:
13. 0-1 Mustafa Saymak
39. 1-1 Nick Runderkamp
45+1. 2-1 Nick Runderkamp
77. 2-2 Piotr Parzyszek

Voetbal, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws