PEC Zwolle slaagt ruim voor eerste test

| 14-07-2017

PEC Zwolle is vrijdagavond geslaagd voor de eerste echte test van de voorbereiding. In Wijthmen, waar eind juni de voorbereiding voor PEC Zwolle begon, was FC Emmen de tegenstander en die ploeg werd met 3-0 verslagen. Voor het oog van een volgepakt sportpark zorgden Bram van Polen, Piotr Parzyszek, Adham El Idrissi voor de Zwolse doelpunten.

© Annet van Raalten

PEC Zwolle begon voortvarend, maar de eerste twee kansen waren voor de Emmenaren. Glenn Bijl kreeg een dot van een kans, maar stuitte op Diederik Boer, die ook een antwoord had op een tweede Emmense schietkans. Vijf minuten later zette Mustafa Saymak keeper Dennis Telgenkamp voor het eerst aan het werk. Na eens splijtende pass van Ryan Thomas, eindigde de inzet van Saymak eveneens op de sluitpost. Een minuut later had PEC Zwolle meer succes. Thomas werd in de vijandelijke zestien naar de grond gewerkt en een penalty volgde. Het was Bram van Polen die Zwolle vervolgens op 1-0 zette.

Vanaf dat moment dicteerde PEC Zwolle het duel. Youness Mokhtar was met een streep van afstand dichtbij de 2-0, maar mikte net naast. Piotr Parzyszek verdubbelde na vijfendertig minuten spelen de score uit een hoekschop. De credits konden naar de nemer van de corner, Mokhtar. Parzyszek kwam voor zijn directe tegenstander en rondde bekwaam af. Ook de 3-0 leek op naam van Parzyszek te komen. Na een oogstrelende aanval bleek Telgenkamp echter nog net een hand tegen de bal te krijgen. Na rust had PEC Zwolle de touwtjes wederom stevig in handen. Met bij vlagen goed combinatiespel werd de Emmense defensie vastgepind op de eigen speelhelft. Invaller Adham El Idrissi kegelde een kwartier voor tijd, na een aanval uit het boekje, zelfs de 3-0 tegen de touwen.

John van 't Schip, die halverwege de tweede helft de nodige wissels doorvoerde, zag dat zijn team in het restant van de tweede helft nauwelijks in de problemen kwam en zodoende met 3-0 zegevierde. Aankomende dinsdag speelt PEC Zwolle voor het eerst op het vernieuwde speelveld in het MAC3PARK stadion. Tegenstander is om 19:30 uur Almere City FC.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue (75. Schenkeveld), Sandler (64. Van de Pavert), Marcellis (75. Van Looy), Van Polen (75. Kvída), Bakker (75. Van Wijnen), Thomas (46. Reynders), Saymak (72. Van Putten), Israelsson (64. Witteveen), Parzyszek (72. El Idrissi), Mokhtar (75. Benschop).

FC Emmen: Telgenkamp, Lima, Veldmate, Klok, Huizing, Ben Moussa, Bilate, Bannink, Peters, Bijl, Loen.

Scoreverloop:
12. 1-0 Bram van Polen
36. 2-0 Piotr Parzyszek
73. 3-0 Adham El Idrissi

Voetbal, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws