PEC Zwolle pakt broodnodige overwinning

| 05-02-2017

PEC Zwolle heeft zondagmiddag drie hele belangrijke punten overgehouden aan het uitduel met Sparta Rotterdam. De Zwollenaren speelden een lastige partij, maar waren ondanks een krankzinnige slotfase wel de sterkste: 2-3. Queensy Menig opende op zeer fraaie wijze de score en vervolgens waren Nicolai Brock-Madsen en debutant Erik Israelsson verantwoordelijk voor de andere twee goals.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Nieuweling Ouasim Bouy, die deze week opnieuw gehuurd werd van Juventus, begon direct in de basis. Dit omdat Ted van de Pavert door rugproblemen niet inzetbaar was. Al binnen tien seconden had Zwolle zomaar op achterstand kunnen komen. Rick van Drongelen probeerde het vanaf de aftrap met een poging vanaf de middenlijn, maar doelman Mickey van der Hart lette op. In het restant van de eerste helft hoefde de Zwolse keeper nauwelijks in actie te komen. Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd, al kreeg de formatie van trainer Ron Jans de beste kansen. Zo schoot Danny Holla net naast, miste een kopbal van Kingsley Ehizibue kracht en kon doelman Roy Kortsmit een volley van Bouy uit het doel houden. De grootste kans was vlak voor rust echter voor Holla. Doelman Kortsmit stond op het verkeerde been bij de vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Hij kon nog net op tijd, met behulp van de paal, redding brengen.

Direct na rust had de Spartaan geen antwoord op de rush van Queensy Menig. De linksbuiten, diep gestuurd door Django Warmerdam, omspeelde Kortsmit en schoot de bal beheerst in het verlaten doel. "Ja, dat was een lekker moment. Daardoor gingen we ook een stuk lekkerder spelen", aldus Warmerdam. Niet veel later stuurde Holla Nicolai Brock-Madsen diep, waarna de Deen de bal simpel in de hoek schoof. De Fransman Hervin Ongenda en de Zweed Erik Israelsson mochten in de slotfase debuteren. Israelsson pikte direct zijn doelpunt mee, door een voorzet van Youness Mokhtar in te koppen. Op dat moment stond Zwolle al even met tien man, doordat Bart Schenkeveld zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. In blessuretijd werd het door twee kopdoelpunten van invaller Mathias Pogba toch nog even spannend, maar Zwolle trok de zege over de streep. "Het was even spannend, twee tegendoelpunten op bijna identieke wijze. Gelukkig konden we het over de streep trekken", stelt Warmerdam.

Aankomende vrijdag komt PEC Zwolle weer in actie. Om 20.00 uur is NEC in het MAC3PARK Stadion de tegenstander.

Wedstrijdstatistieken:
Sparta Rotterdam: Kortsmit, Dumfries (72. Pogba), Floranus, Sanusi, Breuer, Van Drongelen, Verhaar (63. Pusic), Dijkstra, Van Moorsel, Spierings (63. Cabral), Calero Ruiz

PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Marcellis, Bouy, Warmerdam, Holla, Saymak (82. Israelsson), Thomas, Ehizibue (69. Mokhtar), Menig (63. Ongenda), Brock-Madsen

Scoreverloop:
51. 0-1 Queensy Menig
62. 0-2 Nicolai Brock-Madsen
86. 0-3 Erik Isrealsson
90. 1-3 Mathias Pogba
90. 2-3 Mathias Pogba

Gele kaarten:
Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam), Bart Schenkeveld en Youness Mokhtar (PEC Zwolle)

Rode kaart:
Bart Schenkeveld (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Bas Nijhuis

Toeschouwers:
10.131

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws