PEC Zwolle is ook te sterk voor Almere City

| 18-07-2017

PEC Zwolle heeft dinsdagavond zonder problemen gewonnen van Almere City. In een matig gevuld MAC3Park Stadion speelden de Zwollenaren in de eerste helft al een 3-0 overwinning bij elkaar. Spits Piotr Parzyszek nam twee van de drie goals voor zijn rekening. “We komen steeds een stapje verder. Dit was volgens mij een lekkere pot”, geeft verdediger Ted van de Pavert aan.

© Annet van Raalten

Eén zwaluw maakt geen zomer en in dit stadium van een voetbalseizoen ook twee zwaluwen niet. Maar dat PEC Zwolle een steeds lekkerder gevoel krijgt, moge duidelijk zijn. Tegen FC Emmen stond er na negentig minuten al een 3-0 overwinning op het bord en ook dinsdag tegen Almere City krijgen de Zwollenaren dat voor elkaar. Dat lukt al in de eerste helft, waarin PEC bij vlagen redelijk voetbal laat zien. Het is dan wel tegen een ploeg uit de Jupiler League, maar de manier waarop moet de Zwolse supporter een kleine glimlach geven. Er wordt gecombineerd, de manier van druk zetten levert een aantrekkelijk schouwspel op en ook de goals zijn fijn. Voor de rust scoren Parzyszek (twee) en Youness Mokhtar en alle drie de goals komen uit uitgespeelde aanvallen.

In de tweede helft wisselt trainer John van ’t Schip na een uur al zijn veldspelers en daarna is het met de wedstrijd wel gedaan. De basiself heeft laten zien dat er langzaam schwung in het elftal komt, al is het wel tijd voor nog meer weerstand. Zeker om het druk zetten eens op een hoger niveau te testen, aangezien het in de eredivisie lang niet altijd zo hoog kan als het nu gaat. Het zou in ieder geval naïef zijn om dat te denken. “Dan zullen we moeten variëren in waar we druk gaan zetten. Dat doen we nu nog vrij hoog, maar dat kan natuurlijk niet altijd. We trainen variaties en gedurende de voorbereiding komen we steeds verder in de details”, zegt Van de Pavert.

Voor Van de Pavert is deze voorbereiding het ideale moment om zich in de kijker te spelen. PEC Zwolle is nog op zoek naar een linker centrale verdediger en daarom krijgt hij alle kansen. Tegen Almere speelt hij mee in de ploeg die 62 minuten op het veld staat, de beoogde basiself. “Ach, we gaan het over een week of twee wel zien, dan kun je pas meer zeggen. Voor mij is dit lekker, maar het zegt niet zoveel”, zegt Van de Pavert, die in alles uitstraalt dat het slechts de voorbereiding is en je er geen conclusies aan moet verbinden. En zo is het ook. Maar 3-0 is een uitslag die staat, op naar vrijdag. Dan wacht in Hattem het Turkse Gençlerbirligi SK.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue (62' Bruintjes), Van de Pavert (62' Van Looy), Marcellis (62' Van Wijnen), Van Polen (62' Kvída), Bakker (62' Van Ark), Saymak (62' Ten Have), Thomas (62' Reynders), Israelsson (62' Schet), Parzyszek (62' Witteveen), Mokhtar (62' Van Putten)

Scoreverloop:
7. 1-0 Piotr Parzyszek
41. 2-0 Piotr Parzyszek
45. 3-0 Youness Mokhtar

Voetbal, PEC Zwolle, Ted van de Pavert, MAC³PARK Stadion


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws