PEC Zwolle gaat onderuit in spektakelstuk

| 18-03-2018

PEC Zwolle heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 3-4 verloren. Na dik zeventig minuten leek de wedstrijd gespeeld, maar twee goals van Piotr Parzyszek brachten de spanning terug. Het was echter niet voldoende voor een comeback. “We zijn natuurlijk niet blij. Ik heb wel een strijdende ploeg gezien”, concludeert PEC-trainer John van ’t Schip.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Al voor scheidsrechter Pol van Boekel voor het eerst op zijn fluitje heeft geblazen, pakken de donkere wolken zich samen boven het Zwolse stadion. Philippe Sandler raakt in de warming-up geblesseerd en daardoor vormen Sepp van den Berg en Nicolás Freire het centrale verdedigingsduo. Niet bepaald ideaal. Binnen de kortste keren heeft PEC ook nog eens twee tegendoelpunten om de oren en dat maakt de opdracht nog moeilijker. Robin van Persie verzorgt de openingstreffer en vijf minuten later treft hij weer doel. Van den Berg speelt Ryan Thomas matig in, Thomas struikelt over de bal en Van Persie is uiteindelijk het eindstation van de omschakeling: 0-2.

Die stand blijft tot de rust op het bord, vooral omdat PEC aanvallend machteloos is. In de beginfase is er nog een mogelijkheid voor Youness Mokhtar, maar daar blijft het bij. In de tweede helft lijkt PEC beter in de wedstrijd te komen, maar juist op dat moment gaat doelman Diederik Boer verschrikkelijk in de fout. Karim El Ahmadi haalt uit en door een slippertje is dat schot de goalie te machtig. PEC geeft daarna wel direct antwoord, als Mustafa Saymak op randje zestien in stelling wordt gebracht. Hij verslaat Brad Jones en lijkt daarmee weer enigszins voor spanning te zorgen.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De Zwollenaren jagen ook wel op een aansluitingstreffer. Ryan Thomas krijgt een goede schietkans, in de rebound schiet Queensy Menig te haastig, terwijl ook Piotr Parzyszek nog in wordt gebracht. Toch weet Feyenoord via Tonny Vilhena de 1-4 te maken, maar dat brengt de Rotterdammers nog altijd niet in veilige haven. Een strafschop van Parzyszek is goed voor de 2-4, diezelfde Parzyszek maakt kort voor tijd 3-4 en dan kan er ineens nog van alles. Het publiek gelooft in een Houdini-act, de spelers blijven volle bak aanvallen, maar het is allemaal net te weinig voor een positief resultaat. Een waar spektakel eindigt in een overwinning voor Feyenoord, waardoor PEC alles uit de kast moet halen om het seizoen nog van extra glans te voorzien. De play-offs halen wordt een grote klus.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Van den Berg, Ligeon, Dekker, Thomas, Saymak (72. Parzyszek), Namli, Mokhtar (83. Ondaan), Menig (83. Israelsson)

Feyenoord: Jones, Diks, Van Beek, Van der Heijden, Haps, El Ahmadi, Vilhena, Van Persie (53. Toonstra), Berghuis (90. Botteghin), Jørgensen, Boëtius

Scoreverloop:
10. 0-1 Robin van Persie
15. 0-2 Robin van Persie
51. 0-3 Karim El Ahmadi
52. 1-3 Mustafa Saymak
78. 1-4 Tonny Vilhena
85. 2-4 Piotr Parzyszek (strafschop)
88. 3-4 Piotr Parzyszek

Gele kaarten:
Steven Berghuis

Scheidsrechter:
Pol van Boekel

Toeschouwers:
13.250

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws