PEC Zwolle contracteert Stef Nijland (24)

| 13-05-2013

PEC Zwolle heeft Stef Nijland gecontracteerd. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt over van PSV en tekent een driejarig contract. Nijland is na Kamohelo Mokotjo de tweede aanwinst van PEC Zwolle. “Na een oriënterend gesprek met Gerard Nijkamp en Ron Jans heb ik een goede indruk gekregen van hoe de club te werk gaat. Ik kijk er erg naar uit om een onderdeel te zijn van deze ploeg”, aldus Nijland.

Stef Nijland maakte in 2007 zijn debuut voor FC Groningen. Voor dit team speelde hij in totaal 23 wedstrijden in de competitie. Na één seizoen in Groningen te hebben gespeeld maakte de speler de overstap naar PSV. Voor de ploeg uit Eindhoven kwam hij in vijf seizoenen achttien keer in actie. Tussendoor werd hij door PSV verhuurd aan Willem II, NEC en het Australische Brisbane Roar FC. De middenvelder kijkt uit naar zijn periode in Zwolle. “PEC Zwolle heeft zich dit seizoen met attractief voetbal vrij eenvoudig staande gehouden in de eredivisie. De afgelopen jaren ben ik van club naar club gegaan en voor mij is het erg belangrijk dat ik naar een team ga waar ik aan spelen toe kan komen.”

Ook is Nijland te spreken over Ron Jans. “Ik heb één seizoen met Ron Jans gewerkt toen ik nog bij FC Groningen speelde. Deze samenwerking heb ik als prettig ervaren. Wat ik waardeer aan Ron Jans is dat hij duidelijk is. Uit de recente gesprekken die we gevoerd hebben spreekt ook veel vertrouwen.” Technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp is erg tevreden met de komst van Nijland. “Stef is een zeer talentvolle voetballer met veel potentie. Wij zijn blij dat hij heeft besloten om naar PEC Zwolle te komen. Hij krijgt hier de ruimte om zich verder te ontwikkelen.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Stef Nijland

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws