PEC houdt tiende Zuiderzeemarathon

| 18-11-2010

De Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 organiseert zaterdag 27 november voor de tiende keer de Zuiderzeemarathon. De organisatoren houden er rekening mee dat er ongeveer tweehonderd deelnemers aan de start op Urk verschijnen. Er wordt dit jaar om 11.00 uur gestart bij het kantoor van dagblad Het Urkerland, op industrieterrein de Zwolse Hoek. De finishlijn wordt getrokken op atletiekbaan Wim Peters in Zwolle.

De Zuiderzeemarathon is een uniek loopevenement, want er is nergens in Nederland een marathon die van plaats A naar B gaat over een afstand van ruim 42 kilometer. Het parcours loopt dit jaar van Urk en Nagele via Schokland, de Ramspolbrug, IJsselmuiden en Kampen richting ’s Heerenbroek, via de Stuurmansweg, Oude Wetering en de Mastenbroekerallee naar de atletiekbaan Wim Peters aan de Urksteeg in Zwolle. Er hebben zich op dit moment ruim 160 deelnemers ingeschreven. Zelfs Belgische, Duitse, Ierse, Engelse en Finse atleten hebben zich aangemeld. Op www.zuiderzeemarathon.nl staat aangegeven hoe hardlopers zich tot op de wedstrijddag kunnen inschrijven.

De start op Urk is dus om 11.00 uur en de atleten worden met bussen vanaf de atletiekbaan in Zwolle naar de startplaats gebracht. Bij de bijna honderd vrijwilligers worden dit jaar ook studenten van het Deltion College ingezet om de atleten veilig van Urk naar Zwolle te loodsen. De eerste lopers worden rond 13.30 uur op de atletiekbaan in Zwolle verwacht. Het parcoursrecord bij de vrouwen staat sinds 2005 op 3 uur 8 min en 52 seconden. Sinds vorig jaar staat de snelste tijd bij de mannen op 2 uur 32 minuten en 45 seconden. Eén van de deelnemers heeft inmiddels aangegeven het parcoursrecord te willen verbreken.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws