PEC 1910 organiseert derde editie Go4Fit

| 05-08-2014

Atletiekvereniging PEC 1910 organiseert vanaf zaterdag 23 augustus de derde editie van Go4Fit. Beginnende lopers vanaf 16 jaar krijgen gedurende acht weken een clinic voorgeschoteld, speciaal ontwikkeld door de trainers van PEC. “Op basis van hun eigen ervaringen hebben de trainers een programma gemaakt. Er wordt getraind op het opbouwen en vasthouden van conditie en duurloopvermogen”, zo valt te lezen op de site van de club.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse club organiseerde al twee keer eerder een soortgelijke clinic en deed dat met succes. Ook dit jaar krijgen beginnende lopers de kans om via PEC in training te komen. “De eerste twee trainingen staan in het teken van kennismaking. Na de tweede training krijg je van je trainer advies over het vervolg van de clinic”, luidt de uitleg van de club. Dit advies wordt opgesteld in overleg met een fysiotherapeut, die elke zaterdag aanwezig is. De deelnemers kunnen het advies uiteindelijk gebruiken om te besluiten of ze doorgaan met de trainingen. “Met deze werkwijze willen we de deelnemers laten ervaren hoe het is om met andere lopers doelgericht te trainen. Op een veilige en verantwoorde manier.”

De clinic begint op zaterdag 23 augustus, maar de atletiekvereniging houdt op 17 augustus al een introductie. Vanaf 9.30 uur vindt er een bijeenkomst paats, waarin de trainers en begeleiders de nodige informatie geven. “Het gaat om praktische informatie, die de lopers tijdens de trainingen kunnen gebruiken.” De kosten voor deelname aan Go4Fit bedragen 40 euro en daarvoor krijg je acht weken begeleiding.Tevens wordt er een eigen trainingsschema opgesteld. Inschrijven voor de clinic kan door te mailen naar Go4Fitno@spmavpec1910.nl.

Atletiek, PEC 1910

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws