PEC 1910 klaar voor zonnig NK junioren

| 25-06-2010

Toen het tartan van de Wim Peters Baan in april afgekeurd werd, leek het NK atletiek voor junioren in Zwolle even op losse schroeven te staan. De toplaag was pas vijf jaar oud, maar er kwamen al grote lappen kunststof los van de onderlaag. Ook de afwateringshoek voldeed niet aan de maatstaven. Dankzij een voortvarende aanpak is de baan inmiddels gerenoveerd en ligt hij er prima bij. Atletiekvereniging PEC 1910 is klaar voor een prachtig NK junioren.

Het was voor AV PEC 1910 toch wel even billenknijpen toen de atletiekbaan werd afgekeurd. De Zwolse vereniging was juist zo in haar nopjes met de toewijzing van het NK junioren, dat werd binnengehaald vanwege het honderdjarig bestaan van de club. Op 12 juni 1910 werd P.E.C. opgericht als vereniging voor voetbal (in de winter) en atletiek (in de zomer). In 1974 verzelfstandigde de atletiekafdeling tot AV PEC 1910. Met het Nederlands kampioenschap voor junioren wordt vrijdag een officiƫle aftrap gegeven aan het jubileumfeest van PEC.

Het kampioenschap gaat vrijdagmiddag, als het goed is bij een temperatuur van bijna dertig graden, om 16.30 uur van start met het kogelslingeren voor B-meisjes. Met een beetje goede wil verschijnt er 26 keer een PEC-atleet aan de start, vier inschrijvingen staan nog bij de reserves. De hoogst geplaatsten zijn A-junioren Robin Oenema, Stephanie Beuling, Bas Vos en Jeroen van Calker en B-juniore Maureen Rots. Op http://nkjunioren.avpec1910.nl is het complete programma te vinden, alsmede de uitgebreide, algemene voorbeschouwingen per wedstrijddag, per finale.

Atletiek, PEC 1910

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws