Overwinning Dieze West in spektakelstuk

| 07-11-2010

“Onze boekhouder is nog bezig om alle doelpunten te verwerken”, grapt Dieze West-trainer Marco Onderberg kort na afloop van de met 6-5 gewonnen wedstrijd tegen hekkensluiter ZVV ’56. De Zwollenaren stonden na een klein half uur met 4-0 voor, maar maakten het zichzelf nog onnodig moeilijk.

“Beide ploegen waren behoorlijk lief voor elkaar”, stelt Onderberg, die na achttien minuten al rustig achterover kon gaan zitten. Door treffers van Mehmet Dede, Lodewijk de Vries en Mourad Ouali stond zijn ploeg toen al met 3-0 voor. Niet veel later maakte De Vries zijn tweede van de middag en leek het duel definitief gespeeld. Maar door twee treffers binnen twee minuten van de bezoekers, werd het opeens weer spannend. Alhoewel, kort na de 4-2 wist Mohammed Ali Pour Asli nog voor rust er 5-2 van te maken.

In het tweede bedrijf liet goal nummer acht niet lang op zich wachten. ZVV wist in de 49ste minuut het net te vinden: 5-3. Dieze West raakte niet in paniek en bleef kansen creëren. Onderberg: “We hebben verzuimd om door te drukken. We hadden misschien de tien wel moeten halen. Aan de andere kant kregen ook de bezoekers nog een paar goede kansen.” Na de 6-3 van opnieuw De Vries liet de thuisploeg de teugels wat vieren. Er werden de nodige spelers gewisseld en dat werd Dieze West nog bijna fataal. ZVV kwam nog terug tot 6-5, maar de punten bleven in Zwolle.

Voetbal, Dieze West, Derde klasse B

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws