Overtuigende zege pupillen Blue Hawks

| 21-08-2010

De pupillen van Blue Hawks hebben de competitie zaterdag, na een pauze van zes weken, op zeer overtuigende wijze hervat. In Zwolle boekten de jonge honkballers een klinkende 16-2 overwinning op Clubs, uit Hardenberg. Door de winstpartij zijn de pupillen van Blue Hawks inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats in het klassement. Met de zesde competitiezege is Blue Hawks in punten gelijk gekomen met Bedrocks, de huidige nummer drie.

Drie maanden geleden speelde Blue Hawks - toen nog puntloos - tegen het eveneens puntloze Cubs om de eerste winst van het seizoen. Inmiddels maakte Blue Hawks met zes zeges al een grote sprong voorwaarts, terwijl Cubs nog altijd de laatste plaats bezet. Dat verschil werd ook zaterdag duidelijk in de tweede wedstrijd tussen de twee Overijsselse clubs. Blue Hawks maakte het verschil al in de eerste inning. Nadat Cubs niet tot scoren was gekomen, was het de beurt aan de Zwollenaren die na rake klappen van Bas Wiers en Jeandro Tromp al vier punten wisten te scoren. Na de tweede inning bedroeg de voorsprong zelfs al 11-0.

De winst werd in de derde inning definitief bezegeld. Pitcher Jeandro stond dan nog wel twee punten toe, maar het foutloos spelende Blue Hawks antwoordde zelf met vijf runs om de eindstand zodoende op 16-2 te bepalen. Cas maakte zaterdag zijn debuut voor Blue Hawks. Hij kwam in de derde inning als midvelder in de wedstrijd en bereikte even later met vier wijd het eerste honk. Hij is daarmee dit jaar de vijftiende speler van het Zwolse pupillenteam.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws