Oranje onder 17 met Drost naar Tsjechië

| 16-03-2010

KNVB-coach Albert Stuivenberg heeft Jesper Drost opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar. De aanvaller van FC Zwolle A1 speelt van 22 tot en met 31 maart met Oranje de zogeheten UEFA Eliteronde in Tsjechië.

In deze tweede en beslissende EK-kwalificatieronde in het Tsjechische Hodonin, hopen de spelers - onder wie liefst zeven Ajacieden - af te kunnen rekenen met drie Oost-Europese tegenstanders. Naast de gastheer zijn dat Georgië en Oekraïne. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het EK, dat plaatsvindt in Liechtenstein van 18 tot en met 30 mei 2010. De wedstrijden in de eliteronde worden gespeeld op donderdag 25 maart om 15.00 uur bij FK Ratíškovice (tegen Oekraïne), op zaterdag 27 maart om 15.00 uur bij MSK Breclav (tegen Georgië) en op dinsdag 30 maart om 16.00 uur andermaal bij MSK Breclav (tegen gastland Tsjechië).

De huidige lichting Oranje onder 17, bestaande uit spelers die zijn geboren op of na 1 januari 1993, heeft aan de vorige lichting een goed voorbeeld. Vorig seizoen reikte Nederland immers tot de finale van de eindronde. Deelname aan de aankomende drie duels danken de huidige spelers aan een eerste plaats in EK-kwalificatieronde één, in oktober 2009, na onder andere winst tegen Andorra (4-0) en Noord-Ierland (1-0). Een 2-1 verlies tussen beide wedstrijden door tegen Malta deed hier uiteindelijk niets aan af.

In aanloop naar de eliteronde oefende Oranje in februari nog tijdens een toernooi in het Spaanse La Manga tegen Noorwegen (2-0 winst), aankomend gastheer Tsjechië (3-1 winst) en Denemarken (2-1 verlies). Het leverde het team van Albert Stuivenberg toernooiwinst op. Het meest recente treffen was met Griekenland; begin maart in Hilversum won Nederland met 2-0, mede dankzij een fraaie kopgoal van Jesper Drost.

Voetbal, FC Zwolle, KNVB, Jesper Drost, Oranje, Nederlands elftal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws