Opnieuw winst voor pupillen Blue Hawks

| 29-08-2010

De pupillen van Blue Hawks blijven het goed doen. De jonge honkballers boekten zaterdag alweer hun vierde overwinning op rij, de zevende van het seizoen. In Zwolle werd een zwaar bevochten 5-3 zege tegen Giants uit Hengelo in de wacht gesleept. Na veertien wedstrijden staat Blue Hawks op een vierde plaats en kan het zelfs nog derde worden. De Zwollenaren hebben nog twee wedstrijden op het programma staan. Alle andere teams spelen nog minimaal één keer vaker.

In de thuiswedstrijd tegen Giants produceerde Blue Hawks vijf honkslagen en speelde het verdedigend zeer sterk. De bezoekers uit Hengelo kwamen zelf niet verder dan twee hits, goed voor twee honken. Door middel van vijf goede veldacties stond Blue Hawks zodoende slechts drie punten toe. De eerste daarvan werd pas in de tweede inning gescoord. Giants kreeg een serieuze kans om de score in de eerste inning al te openen, maar met lopers op het tweede en derde honk en geen uit, gooide de Zwolse defensie direct de deur in het slot. Eerst werd de loper op drie uitgetikt, waarna pitcher Jeandro volgde met twee strikeouts.

Blue Hawks kreeg zelf ook kansen om te scoren in de eerste inning. In de eerste slagbeurt werd openingsslagman Bas echter op de thuisplaat verschalkt. Vervolgens liet Blue Hawks twee lopers achter op de honken. Nadat Giants op een 0-1 voorsprong was gekomen, trok Blue Hawks echter het initiatief naar zich toe. In de gelijkmakende tweede slagbeurt sloegen Dimas, Stijn, Simeon en Bas de bal het veld in, waardoor de Zwolse ploeg de leiding in de wedstrijd overnam: 3-1. Die gaf de thuisploeg ook niet meer uit handen. Pas in de vierde inning hoefde Jeandro nog twee punten toe te staan. Op dat moment had Blue Hawks echter al de voorsprong vergroot naar 5-1. Dat gebeurde na rake klappen van Rik en Renick.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws