Opnieuw verlies wisselvallig RC Zwolle

| 04-11-2011

Het eerste team van Rugby Zwolle blijft in het lopende seizoen nog zoeken naar haar goede vorm. De vice-kampioen van verleden jaar in de derde klasse noordoost presteert dit seizoen erg wisselvallig en lost overwinningen met nederlagen af. Twee weken terug werd er nog een klinkende zege geboekt op Phoenix (90-0), afgelopen weekend ging het weer mis. In een erg spannend duel op sportpark De Marslanden in Zwolle bleken de rugbyheren van Rugby Club Groningen 2 te sterk: 14-22.

Ook de Groningers presteren dit seizoen onder hun kunnen. Net als bij de Zwollenaren heeft het team te maken met enkele langdurige geblesseerden, bovenop een leegloop van spelers in de zomer. Voor beide teams is slechts een rol in de middenmoot van de competitie, of zelfs lager, weggelegd en dat is niet waar zowel Zwolle als Groningen hoort te staan. In het duel van zondag was van die lage klasseringen echter niets te merken. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en het was duidelijk dat er voor elke bal werd gevochten. Gescoord werd er nog niet, want met goede tackles kon Zwolle de sterke rucks van de Gronigers afslaan, terwijl ook de bezoekers verdedigend hun mannetje stonden.

Na verloop van tijd wist Groningen toch de eerste try te drukken. Zwolle liet daarop de kop echter niet hangen en ging hard op zoek naar de aansluiting. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en speelden op het randje van het toelaatbare. Via een benutte penalty kon Groningen haar voorsprong uitbreiden: 0-10. Zwolle bleef positief rugbyen en kreeg meer overwicht. Dat resulteerde ook in de eerste try van de thuisploeg. Flyhalf Daan van Rooijen wist in een dans van sidesteps en samba de flyhalf een prachtige try te scoren die het publiek van Zwolle liet smullen en glunderen. Na de gescoorde conversie stond het 7-10 bij rust.

De tweede helft had alle ingrediënten van de eerste helft. Zowel Zwolle als Groningen vocht voor de bal en ging vol voor de winst. Na een sterke break prop Manus Wolters al snel de voorsprong voor Zwolle in te lijven. De thuisploeg had het nu zelf in handen, maar makkelijk kreeg zij het niet. Groningen zette aan en trok alle registers open om toch weer op voorsprong te komen. Enkele penalty’s werden gemist, maar Zwolle stond wel met de rug tegen haar eigen tryline. Uiteindelijk was er geen houden aan. Na een mooie move van de driekwartlijn wist Groningen het gat te vinden: 14-15. Zwolle zette alles op alles, maar kwam niet meer tot scoren. Het slotakkoord was aan de Groningers die met nog een try en benutte conversie de eindstand op 14-22 bepaalden.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws